4 Υπέροχοι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

πλατεία Πήλιο φθινοπωρινοί προορισμοί

Το φθινόπωρο παραδοσιακά θεωρείται μια εποχή που επιστρέφουμε στη βάση μας και μπαίνουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εύκολες εκδρομές που μπορείς να οργανώσεις ακόμα και το φθινόπωρο. Μάλιστα, υπάρχουν μερικοί φθινοπωρινοί προορισμοί που θα τους απολαύσεις περισσότερο αν τους επισκεφθείς αυτή τη συγκεκριμένη εποχή!

Δε χρειάζεται λοιπόν να ξεχάσεις τις εξορμήσεις τώρα που έχει έρθει το φθινόπωρο. Ανακάλυψε ποιοι είναι οι 4 πιο όμορφοι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

4 Μέρη που μπορείς να επισκεφθείς το φθινόπωρο!

 

1. Πήλιο

πλατεία Πήλιο φθινοπωρινοί προορισμοί

Το Πήλιο είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές καθώς συνδυάζει βουνό με θάλασσα. Το φθινόπωρο μπορείς να απολαύσεις τις ομορφιές του Πηλίου, χωρίς ζέστη αλλά ούτε πολύ κρύο. Μπορείς λοιπόν να απολαύσεις τον καφέ σου στις πλατείες των χωριών, να περπατήσεις και να δεις τα γραφικά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια. Ακόμα, μπορείς να μεταβείς από το ένα στο άλλο χωριό του Πηλίου κάνοντας πεζοπορία αν σου αρέσει σαν δραστηριότητα. Όσον αφορά το που να μείνεις, οι επιλογές είναι πολλές. Χωριά όπως η Πορταριά και η Μακρυνίτσα αποτελούν συνήθως τις δημοφιλέστερες επιλογές αυτή την εποχή αλλά κάθε χωριό έχει την ομορφιά του.

Δες επίσης: 5 Υπέροχοι ορεινοί προορισμοί που πρέπει να δεις!

2. Καρπενήσι

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι, αν και κατά βάση χειμερινός προορισμός, είναι μια καλή επιλογή για μια φθινοπωρινή εξόρμηση. Βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων και ξεχωρίζει για την παραδοσιακή και γραφική ομορφιά του. Μπορείς λοιπόν να χαλαρώσεις κάνοντας τις βόλτες σου και απολαμβάνοντας νόστιμο φαγητό. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο διαδραστικό, οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στην περιοχή είναι πολλές: πεζοπορία στο φαράγγι Πάντα Βρέχει, rafting στον Ταυρωπό, canyoning στο Χαλικόρεμα και πολλά άλλα. Έτσι, το Καρπενήσι μπορεί να αποτελέσει έναν προορισμό για όλα τα γούστα!

Δες επίσης: 6 Λίμνες της Ελλάδας για χειμερινές διακοπές!

3. Αράχωβα

Αράχωβα φθινοπωρινοί προορισμοί

Η Αράχωβα είναι ένα δημοφιλής και κοσμοπολίτικος χειμερινός προορισμός που συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Αν όμως την επισκεφθείς το φθινόπωρο θα δεις μια άλλη, πιο ήσυχη πτυχή της. Μπορεί το σκι να μην είναι επιλογή το φθινόπωρο αλλά μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, η πεζοπορία στον Παρνασσό, η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών και στα σπήλαια του Παρνασσού είναι μερικές μόνο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφες πόλεις της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείς!

4. Μέτσοβο

Μέτσοβο

Το όμορφο ορεινό Μέτσοβο βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα, σε υψόμετρο 1160 μέτρων. Είναι μια ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου κατά το οποίο θα πάρεις καθαρό αέρα και θα απολαύσεις το γραφικό τοπίο. Φυσικά το Μέτσοβο φημίζεται για το νόστιμο φαγητό του οπότε σίγουρα δε θα φύγεις από εκεί απογοητευμένος από τη γαστρονομία του!

No posts to display