Τα ομορφότερα Ελληνικά χωριά σύμφωνα με το CNN!

ελληνικά χωριά καλαρρύτες ιωάννινα

Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά όμορφα μέρη που είναι δύσκολο να τα απαριθμήσουμε. Το αμερικάνικο CNN, όμως, συγκέντρωσε τα ομορφότερα ελληνικά χωριά, κάτι που πρέπει να μας κάνει πολύ περήφανους σαν λαό! Πράγματι, γνωρίζαμε, ήδη, πόσες ομορφιές κρύβει η χώρα μας. Ωστόσο, τώρα ήρθε να το επιβεβαιώσει και ένας σημαντικός παράγοντας. Διάβασε, παρακάτω, για να μάθεις περισσότερα!

Ποια είναι τα ομορφότερα ελληνικά χωριά;

1. Λιτόχωρο, Πιερία

λιτόχωρο

Η θέση του χωριού Λιτοχώρου είναι τόσο εντυπωσιακή, που σοκάρει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Τα γραφικά σπιτάκια του χωριού, θυμίζουν σε σαλέ, ενώ οι δρόμοι ανάμεσα στα βουνά και στα δέντρα, θυμίζουν ελβετικά τοπία. Εκεί τριγύρω υπάρχουν και άλλα χωριουδάκια, που μπορείς να επισκεφθείς, όπως ο Παλαιός Παντελεήμονας, Λεπτοκαρυά κ.ο.κ.

Δες επίσης: Ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

2. Χώρα, Φολέγανδρος

ελληνικά χωριά χώρα φολέγανδρος

Ο πανέμορφος οικισμός της Χώρας της Φολεγάνδρου έχει υψόμετρο 200 μέτρα. Τα πλακόστρωτα δρομάκια με τις γραφικές πλατείες είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά, που αξίζει να την επισκεφθείς. Μην ξεχάσεις να κάνεις βόλτα στα γραφικά σοκάκια του τόπου, ώστε να εξερευνήσεις το νησί.

Δες επίσης: 4 Γραφικά χωριά για αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη!

3. Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια

πάπιγκο

Τι να πει κανείς για αυτό το χωριό; Μόνο που εκεί βρίσκεται το φαράγγι του Βίκου, αμέσως, κάνει την περιοχή τόσο εντυπωσιακή και έτοιμη να τη θαυμάσεις. Το Πάπιγκο είναι ένα από τα 46 χωριά στα Ζαγοροχώρια και η αλήθεια είναι πως κλέβει τις εντυπώσεις. Η φύση, που θα συναντήσεις εκεί θα σε μαγέψει με τα χρώματα της και τα πανέμορφα τοπία.

Δες επίσης: 4 Χωριά σε βουνό για μοναδικές αποδράσεις!

4. Καλαρρύτες, Ιωάννινα

ελληνικά χωριά καλαρρύτες ιωάννινα

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα το βρεις εσωτερικά στον Εθνικό Δρυμό Τζουμέρκων. Το χωριό Καλαρρύτες αποτελείται από πανέμορφα παραδοσιακά οικίσματα, τα οποία είναι κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Αυτό το χωριό, μοιάζει σα να σταμάτησε ο χρόνος και να έχουν μείνει όλα αναλλοίωτα.

Δες επίσης: Εκδρομή στο παραμυθένιο Πάπιγκο!

5. Αρχάνες, Κρήτη

Δες επίσης: Τα 4 πιο όμορφα χωριά στο Πήλιο!

αρχάνες κρήτη

Το χωριό Αρχάνες βρίσκεται 16 χλμ. μακριά από το Ηράκλειο και πρόκειται για ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο χωριό. Τα χαμηλά σπιτάκια σε συνδυασμό με τους ελαιώνες, θυμίζει σε παλιά ταινία. Επίσης, θα συναντήσεις εκεί πολλά εργαστήρια γλυπτικής.

No posts to display