Τα 5 Ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα!

φαράγγι νέδας

Ψάχνεις να πας μια εκδρομή, αλλά δεν ξέρεις τι να επιλέξεις σαν προορισμό; Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητα μέρη της Ελλάδας, που αξίζει να επισκεφθείς. Τόσο, βουνά, λίμνες και παραθαλάσσιοι προορισμοί, όσο και φαράγγια. Τα καταγάλανα νερά τους, καθώς και τα βράχια που περιτριγυρίζουν το τοπίο, σίγουρα θα σε μαγέψουν. Οι καταρράκτες, αλλά και οι διαδρομές μέσα στη φύση είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά, που αξίζει να τα θαυμάσεις. Δες, λοιπόν, τα 5 ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα, που μπορείς να επισκεφθείς!

Ποια είναι τα 5 ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα;

 

1. Αχέροντας

φαράγγια στην Ελλάδα αχέροντας

Σίγουρα, είναι από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Ελλάδας. Οι ψηλοί βράχοι, καθώς και η φύση, που θα σε περικυκλώνουν, θα σε ενθουσιάσουν! Μπορείς να διασχίσεις το φαράγγι μέχρι ένα σημείο περπατώντας, αλλά και στη συνέχεια κολυμπώντας. Τα νερά του είναι φυσικά, παγωμένα. Ωστόσο, μετά από λίγο το σώμα σου θα συνηθίσει στη θερμοκρασία και θα το απολαμβάνεις.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφες λίμνες για αποδράσεις

2. Βίκος

φαράγγια της Ελλάδας βίκος

Πρόκειται για το πιο βαθύ φαράγγι στον κόσμο. Το μήκος του είναι μόλις 20 χιλιόμετρα, ενώ το βάθος του φτάνει το 1 χιλιόμετρο. Στην πορεία σου, θα συναντήσεις το πεντακάθαρο ποτάμι Βοϊδομάτη, καθώς το διασχίζεις και θα έχεις την ευκαιρία να βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Επίσης, για να το διασχίσεις ολόκληρο θα χρειαστείς περίπου 6 ώρες.

Δες επίσης: 4 Προορισμοί για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εκδρομή

3. Νέδα

φαράγγι νέδας

Μεταξύ Μεσσηνίας και Ηλείας, θα συναντήσεις ένα παραδεισένιο ποτάμι με μαγικούς καταρράκτες. Είναι ο απόλυτος προορισμός για βουτιές μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Στη διαδρομή σου θα δεις και το φαράγγι που διασχίζει το ποτάμι. Για να το εξερευνήσεις μέχρι τέλους, θα χρειαστείς 4-5 ώρες, αλλά και κολύμπι.

Δες επίσης: 4 Χωριά σε βουνό για μοναδικές αποδράσεις!

4. Σαρακίνα

φαράγγι σαρακίνα

Στην Κρήτη δεν υπάρχει μόνο το φαράγγι της Σαμαριάς. Η μαγευτική Σαρακίνα, που βρίσκεται κοντά στην Ιεράπετρα, πραγματικά αξίζει για μια εκδρομή. Μπορεί να είναι μόνο 1,5 χιλιόμετρο διαδρομή, αλλά το τοπίο θα σε ανταμείψει. Τα τοιχώματα του φαραγγιού φτάνουν τα 10 μέτρα ύψος. Εκεί θα βρεις πολλούς καταρράκτες, φυσικές πισίνες για βουτιές όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόσεχε, όμως, το χειμώνα ανεβαίνει τόσο πολύ η στάθμη του, που δεν μπορείς να το διασχίσεις ολόκληρο.

Δες επίσης: 5 Μαγευτικά καλοκαιρινά roadtrips στην Ελλάδα!

5. Παντα βρέχει

φαράγγι πάντα βρέχει

Δες επίσης: 4 Εκδρομές για rafting στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο φαράγγι είναι αποτέλεσμα των πεντακάθαρων νερών του Κρικελοπόταμου. Εκεί καταλήγουν νερά από τις πηγές των τριγύρω βουνών, με αποτέλεσμα να έχει πάντα μαγικούς καταρράκτες. Η φύση είναι πολύ πλούσια και εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να μοιάζει με παραμύθι.

No posts to display