6 Σπήλαια στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείς!

σπήλαιο Μελισσάνης σπήλαια Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει άπειρες ομορφιές και μέσα σε αυτές συγκαταλέγονται και τα σπήλαια της. Είναι αλήθεια ότι οι εντυπωσιακές αυτές σπηλιές με τους μαγευτικούς σταλαχτίτες και σταλαγμίτες φτιάχνουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.

Μια εκδρομή σε κάποιο σπήλαιο είναι ότι πρέπει για να γνωρίσεις κάτι διαφορετικό, να θαυμάσεις τη φύση και επί τη ευκαιρία να επισκεφθείς και τις περιοχές γειτονικά των σπηλαίων. Δες λοιπόν 6 σπήλαια στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείς!

Πανέμορφα σπήλια που αξίζουν μια επίσκεψη!

 

1. Σπήλαιο της Μελισσάνης

σπήλαιο Μελισσάνης σπήλαια Ελλάδα

Το σπήλαιο της Μελισσάνης, το οποίο βρίσκεται στην Κεφαλονιά είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό και γνωστό σπήλαιο στην Ελλάδα. Το σπήλαιο αποτελείται από το σκεπασμένο μέρος και από το ξεσκέπαστο, στο οποίο όταν πέφτουν οι ακτίνες του ήλιου τα νερά παίρνουν υπέροχες αποχρώσεις. Η ξενάγηση γίνεται με βάρκα και είναι εντυπωσιακή! Είναι λοιπόν ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις αν επισκεφθείς την Κεφαλονιά.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας

2. Σπήλαιο της Αλιστράτης

σπήλαιο Αλιστράτης

Το σπήλαιο της Αλιστράτης που βρίσκεται στο νομό Σερρών είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για εκδρομή! Έχει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον καθώς παρατηρούνται σταλαγμίτες και σταλαχτίτες και άλλοι σχηματισμοί διάφορων ηλικιών αλλά και χρωματισμών.

Δες επίσης: Όμορφες διαδρομές σε φαράγγια στην Ελλάδα

3. Σπήλαιο του Δράκου

σπήλαιο Δράκου σπήλαια Ελλάδα

Το σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά αξίζει αναμφίβολα την επίσκεψη αν βρεθείς στην περιοχή. Χρωστάει το όνομα του στο μύθο που λέει ότι στο παρελθόν ένας δράκος φυλούσε το σπήλαιο. Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 300 μέτρα και στην πορεία του θα απολαύσεις το γεωλογικό πλούτο του σπηλαίου.

Δες επίσης: 4 Όμορφα μέρη για διακοπές στο βουνό

4. Σπήλαιο του Περάματος

σπήλαιο Περάματος

Το σπήλαιο του Περάματος απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο των Ιωαννίνων. Η διαδρομή του είναι περίπου 1100 μέτρα και η ξενάγηση διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά. Το εντυπωσιακό με το σπήλαιο του Περάματος είναι ότι έχει μεγάλο πλούτο σε σταλαγμίτες και σταλαχτίτες και συγκεκριμένα απαριθμεί 19 είδη!

5. Σπήλαιο των Λιμνών

σπήλαιο λιμνών

Το σπήλαιο των Λιμνών βρίσκεται στο χωριό Καστριά, 17 χιλιόμετρα περίπου από τα Καλάβρυτα. Διαθέτει διαδοχικές λίμνες που το κάνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αποτελείται από 3 τμήματα, το καθένα με το δικό του γεωλογικό ενδιαφέρον.

Δες επίσης: 4 Εκδρομές για rafting στην Ελλάδα

6. Σπήλαιο του Διρού

σπήλαιο Διρού σπήλαια Ελλάδα

Το σπήλαιο Βλυχάδα Διρού βρίσκεται στον όρμο του Διρού, κοντά στο Οίτυλο. Διαθέτει χερσαίο αλλά και υποθαλάσσιο τμήμα πλούσια σε λιθώματα. Η ξενάγηση γίνεται με βάρκες και η διαδρομή έχει μήκος περίπου 1500 μέτρα.

No posts to display