4 Προορισμοί για πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση!

χιονισμένη Ελάτη
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν μια τέλεια περίοδο για να οργανώσεις μια εκδρομή. Εξάλλου, οι περισσότεροι παίρνουμε λίγες μέρες άδεια εκείνες τις ημέρες. Είναι ευκαιρία λοιπόν να απολαύσεις το στολισμένο τοπίο από μέρη που δεν επισκέπτεσαι συχνά. Μια πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση θα σε κάνει να υποδεχτείς τη νέα χρονιά με ωραίο τρόπο.
Μια εκδρομή για την αλλαγή του χρόνου ή λίγο μετά από αυτή θα σε ανανεώσει! Ανακάλυψε λοιπόν 4 προορισμούς που ενδείκνυνται για πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση!

4 Μέρη που πρέπει να επισκεφθείς την Πρωτοχρονιά!

Ελάτη-Περτούλι

χιονισμένη Ελάτη

Η Ελάτη και το Περτούλι αποτελούν δύο πανέμορφα ορεινά χωριά στο νομό των Τρικάλων που αξίζουν σίγουρα την επίσκεψη σου την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Κι αυτό γιατί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τους πάει πολύ! Στην Ελάτη και το Περτούλι θα απολαύσεις όμορφο τοπίο πλούσιο σε έλατα, νόστιμο φαγητό και χαλάρωση. Εκτός από αυτά όμως, τα δύο χωριά αποτελούν μια τέλεια επιλογή για διαμονή αν θέλεις να επισκεφθείς τον περίφημο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, τον οποίο αγαπούν μικροί και μεγάλοι και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 6 Ιανουαρίου!

Δες επίσης: 5 Καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί για ζευγάρια

Καστοριά- Πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση

Καστοριά λίμνη πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση

Η Καστοριά είναι ένας κατεξοχήν χειμερινός προορισμός και δείχνει πανέμορφη ειδικά όταν είναι χιονισμένη. Η λίμνη ομορφαίνει ολόκληρη την πόλη, η οποία σφύζει από ζωή την περίοδο αυτή. Αν όμως μπορείς να παρατείνεις τη διαμονή σου στην Καστοριά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου τότε θα μπορείς να απολαύσεις τα Ραγκουτσάρια, δηλαδή ένα έθιμο που μοιάζει με τις αποκριές. Οι δρόμοι γεμίζουν από κόσμο που ντυμένος με στολές χορεύει και απολαμβάνει το ποτό του!

Μέτσοβο

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο είναι ένας γραφικός προορισμός που ενδείκνυται τόσο για εκδρομές με παρέα όσο και για εξόρμηση με το ταίρι σου. Μπορεί το χωριό να μην έχει να προσφέρει πολλά από άποψη διασκέδασης αλλά σίγουρα θα ικανοποιηθείς από το φαγητό αλλά και το παραδοσιακό και γραφικό τοπίο. Επιπλέον, το χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου είναι δίπλα. Επομένως, μπορείς να το επισκεφθείς τόσο για σκι και δραστηριότητες στο χιόνι όσο και απλά για να πιεις ένα καφέ απολαμβάνοντας το χιονισμένο τοπίο.

Δες επίσης: 4 Όμορφα μέρη για διακοπές στο βουνό

Αράχοβα- Πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση

Αράχοβα πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση

Η Αράχοβα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τους Αθηναίους κι όχι μόνο! Εξάλλου, η Αράχοβα θεωρείται ένα κοσμοπολίτικο μέρος που προσφέρει πολλές επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση, φαγητό αλλά και δραστηριότητες. Μάλιστα, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα της Ελλάδας και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Το σίγουρο είναι ότι η Πρωτοχρονιά στην Αράχοβα μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα και να ικανοποιήσει όλους τους επισκέπτες!

No posts to display