4 Προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς πλοίο!

Μάνη θάλασσα προορισμοί χωρίς πλοίο

Και ποιος δεν αγαπά τα πανέμορφα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές του διακοπές; Ωστόσο, ένα μειονέκτημα τους είναι ότι για να φτάσεις, τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία τους, χρειάζεται να πάρεις καράβι. Αυτό ανεβάζει το κόστος των διακοπών και φυσικά επεκτείνει το χρόνο του ταξιδιού. Στη χώρα μας υπάρχουν ευτυχώς μερικοί υπέροχοι προορισμοί που μπορείς να φτάσεις χωρίς πλοίο.

Το αυτοκίνητο λοιπόν είναι αρκετό αν θέλεις να δεις όμορφα μέρη αυτό το καλοκαίρι. Ανακάλυψε λοιπόν ποιοι είναι οι 4 καλύτεροι προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς πλοίο!

4 Θέρετρα που δε χρειάζονται πλοίο για να πας!

 

1. Λευκάδα

Πόρτο Κατσίκι Λευκάδα

Η Λευκάδα, αν και νησί, είναι ένας προορισμός στον οποίο μπορείς να φτάσεις οδικώς. Κι αυτό είναι τέλειο καθώς διευκολύνεται πολύ η πρόσβαση. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί, με υπέροχα καταγάλανα νερά που αν και κρύα θα σε ενθουσιάσουν! Οι παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να πας είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας. Αξίζει ακόμα να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στο χωριό Ράχη.

Δες επίσης: 8 Μικροσκοπικά ελληνικά νησιά-παράδεισοι για να πας!

2. Σύβοτα

Σύβοτα

Τα Σύβοτα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλή και τα επισκέπτονται πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Αυτό το όμορφο χωριό της Ηπείρου μαγεύει με τη φυσική ομορφιά του και υπάρχουν παραλίες που θυμίζουν εξωτικά μέρη. Οι πιο must see παραλίες είναι η Μπέλα Βράκα, η Πισίνα και η Μικρή Άμμος. Αν ξεκινάς από τη Θεσσαλονίκη θα χρειαστείς περίπου 3,5 ώρες για να φτάσεις, ενώ το ταξίδι από την Αθήνα διαρκεί γύρω στις 4,5 ώρες.

Δες επίσης: 4 Νησιά που πρέπει να επισκεφθείς αν είσαι φοιτητής!

3. Μάνη

Μάνη θάλασσα προορισμοί χωρίς πλοίο

Η Μάνη είναι μια περιοχή της Πελοποννήσου με ιστορικό ενδιαφέρον αλλά και με μοναδικές σε ομορφιά περιοχές. Μια από αυτές είναι το Γύθειο, κωμόπολη με κοσμοπολίτικο αέρα και όμορφο λιμάνι. Οι παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις είναι το Λιμένι, η παραλία του Φονέα και ο Κότρωνας.

Δες επίσης: Τα 7 δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας!

4. Πήλιο

παραλία Πηλίου

Το Πήλιο εκτός από το χειμώνα προσελκύει πολύ κόσμο και το καλοκαίρι κι όχι άδικα, αφού οι παραλίες του είναι ξεχωριστές. Το Πήλιο έχει μια αρχοντική ομορφιά το καλοκαίρι που πρέπει να γνωρίσεις. Οι παραλίες που είναι από τη μεριά του Πηλίου είναι όλες μαγευτικές. Η Νταμούχαρη, ο Άγιος Ιωάννης, ο Μυλοπόταμος και το Παπά Νερό είναι μερικές μόνο από αυτές. Ακόμα, στο Πήλιο θα απολαύσεις νόστιμους μεζέδες αλλά και φιλοξενία από τους κατοίκους.

No posts to display