4 Πασχαλινοί προορισμοί για αξέχαστες γιορτές

Σύρος

Το Πάσχα είναι μια ιδανική περίοδος για να οργανώσεις μια εκδρομή. Και φυσικά όπου κι αν επιλέξεις να πας θα περάσεις όμορφα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί πασχαλινοί προορισμοί οι οποίοι ενδείκνυνται για τις γιορτές είτε γιατί έχουν ιδιαίτερα έθιμα είτε γιατί το κλίμα είναι ιδιαίτερα κατανυκτικό.

Αν και όλη η Ελλάδα είναι τέλεια για εξόρμηση το Πάσχα υπάρχουν ορισμένα μέρη όπου η γιορτή γιορτάζεται πιο παραδοσιακά και μπαίνεις πιο έντονα σε πασχαλινό κλίμα. Ανακάλυψε λοιπόν ποιοι είναι οι 4 καλύτεροι πασχαλινοί προορισμοί για να περάσεις αξέχαστες γιορτές!

4 Μέρη για να περάσεις το Πάσχα!

 

1. Ύδρα

Ύδρα Πασχαλινοί προορισμοί

Η Ύδρα είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το Πάσχα είναι μια τέλεια ευκαιρία να επισκεφθείς την Ύδρα καθώς έχει τα δικά της ιδιαίτερα έθιμα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι η περιφορά του επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή γίνεται μέσα στη θάλασσα! Το βράδυ της Ανάστασης το λιμάνι φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα, θέαμα πραγματικά μοναδικό. Δεδομένου ότι η Ύδρα απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, αποτελεί μια τέλεια εξόρμηση ακόμα κι αν το αποφασίσεις τελευταία στιγμή!

Δες επίσης: 4 Προορισμοί για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εκδρομή

2. Κέρκυρα

Κέρκυρα Πασχαλινοί προορισμοί

Η Κέρκυρα είναι το κατεξοχήν νησί για να περάσεις ένα παραδοσιακό Πάσχα! Κι αυτό γιατί γιορτάζονται πολλά μοναδικά έθιμα. Η Μεγάλη εβδομάδα χαρακτηρίζεται γενικά από κλίμα κατάνυξης. Φυσικά όμως η κατάνυξη κορυφώνεται την Μεγάλη Παρασκευή όπου γίνονται οι περιφορές των επιταφιών, υπό τη μελαγχολική μελωδία των φιλαρμονικών. Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί γίνεται η περιφορά του επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνα.

Το πιο μοναδικό έθιμο όμως λαμβάνει χώρα κατά την πρώτη Ανάσταση, δηλαδή γύρω στις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Φυσικά μιλάμε για το έθιμο των μπότηδων, όπου οι Κερκυραίοι πετάν πήλινα κανάτια με νερά από τα μπαλκόνια. Με άλλα λόγια, το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μια μοναδική εμπειρία!

Δες επίσης: Όμορφες διαδρομές σε φαράγγια στην Ελλάδα

3. Σύρος

Σύρος

Η Σύρος, η Αρχόντισσα των Κυκλάδων είναι σίγουρο ότι θα σου προσφέρει ένα αξέχαστο Πάσχα. Το μοναδικό με τη Σύρο είναι ότι γιορτάζονται ταυτόχρονα το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα δεις ότι συνυπάρχουν ταυτόχρονα οι καθολικοί και οι ορθόδοξοι επιτάφιοι. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το έχεις ξαναδεί! Το βράδυ της Ανάστασης μπορείς να παρακολουθήσεις τη λειτουργία στο ναό της Ανάστασης του Σωτήρος ή στον καθολικό ναό του Σαν Τζώρτζη. Μετά την Ανάσταση θα δεις άπειρα βεγγαλικά επάνω από την Ερμούπολη που θα την κάνουν να δείχνει ακόμα πιο μεγαλοπρεπής!

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας

4. Πήλιο

πλατεία Πήλιο

Το Πήλιο είναι μια καλή ιδέα όλες τις εποχές του χρόνου! Ειδικά το Πάσχα όμως, το γραφικό τοπίο, τα νόστιμα φαγητά και οι όμορφες πλατείες κάνουν τα χωριά του Πηλίου τέλεια επιλογή για να χαλαρώσεις τις γιορτές. Όποιο ναό κι αν επιλέξεις για να παρακολουθήσεις τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας σίγουρα το κλίμα θα είναι κατανυκτικό και ζεστό.

No posts to display