5 Παραθαλάσσια μέρη στην Πελοπόννησο που θα λατρέψεις!

Γύθειο παραθαλάσσια μέρη Πελοπόννησο

Μπορεί τυπικά το καλοκαίρι να τελειώνει αλλά ο Σεπτέμβριος είναι μια τέλεια περίοδος για μπάνια και βουτιές. Αν λοιπόν δε θέλεις να μπεις σε πλοίο τότε υπάρχουν πανέμορφα παραθαλάσσια μέρη στην Πελοπόννησο που μπορείς να επισκεφθείς. Ακόμα κι αν έχεις χορτάσει τα μπάνια, μια βόλτα στην παραθαλάσσια Πελοπόννησο θα σε χαλαρώσει και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου!

Πράγματι, η Πελοπόννησος είναι ένας ειδυλλιακός τόπος που προσφέρει μερικές παραλίες που όλοι θα ζηλέψουν. Ανακάλυψε λοιπόν 5 παραθαλάσσια μέρη στην Πελοπόννησο που θα λατρέψεις!

5 Διαμάντια της παραθαλάσσιας Πελοποννήσου!

 

1. Τολό

Τολό

Το Τολό είναι ένα πολύ όμορφο χωριό που βρέχεται από τη θάλασσα και βρίσκεται δίπλα από το Ναύπλιο. Μπορεί να μετρά λίγους μόνιμους κατοίκους αλλά το καλοκαίρι γεμίζει με τουρίστες. Μην παραλείψεις να το επισκεφθείς τουλάχιστον για μια μέρα και να απολαύσεις ψάρι και μεζέδες σε ένα ταβερνάκι στην παραλία.

Δες επίσης: 4 Προορισμοί για διακοπές στις αρχές φθινοπώρου!

2. Πύλος

Πύλος

Η Πύλος είναι μια κωμόπολη στη νοτιοδυτική μεριά της Πελοποννήσου που αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό της Μεσσηνίας το καλοκαίρι. Έχει πολλά αξιοθέατα, όπως το Παλαιόκαστρο και η κεντρική πλατεία των Τριών Ναυάρχων αλλά αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις είναι οι παραλίες της Πύλου. Οι δημοφιλέστερες αυτών είναι η παραλία Βοϊδοκοιλιάς και η λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας.

Δες επίσης: 5 Ερημικές παραλίες στην Εύβοια!

3. Μονεμβασιά

Μονεμβασιά παραθαλάσσια μέρη Πελοπόννησο

Η Μονεμβασιά είναι μια πανέμορφη πόλη που ξεχωρίζει για τα λιθόστρωτα σοκάκια και την πέτρινη ομορφιά της. Ωστόσο, οι παραλίες της Μονεμβασιάς είναι εφάμιλλης ομορφιάς. Η παραλία Πορί με θέα την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς. Αξιόλογες επιλογές αποτελούν επίσης οι παραλίες Βλυχάδα και η Μεγάλη Άμμος.

Δες επίσης: 4 Συνδυασμοί νησιών για διακοπές με ιστιοπλοϊκό!

4. Οίτυλο

Οίτυλο

Το γραφικό Οίτυλο αποτελεί μια από τις περιοχές της Μάνης που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες, κι όχι άδικα! Το Οίτυλο συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αν και πρόκειται για ένα μικρό χωριό αξίζει σίγουρα μια στάση για να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά, τη μανιάτικη κουζίνα αλλά και το μοναδικό τοπίο.

Δες επίσης: 4 Προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς πλοίο!

5. Γύθειο

Γύθειο παραθαλάσσια μέρη Πελοπόννησο

Το Γύθειο αποτελεί μια ακόμα δημοφιλή επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές μιας και θυμίζει νησί. Η παραλία Μαυροβουνίου, το Βαθύ και η παραλία Βαλτάκι με το χαρακτηριστικό ναυάγιο αποτελούν μερικές μόνο από τις επιλογές που έχεις αν διαμένεις στο Γύθειο. Όπως και να έχει, το Γύθειο θα σε μαγέψει με τον αρχοντικό του αέρα και τη γοητεία του!

No posts to display