4 Παραλίες με ναυάγια στην Ελλάδα

Παραλίες με ναυάγια

Η Ελλάδα, είναι φυσικά πασίγνωστη για τα ελληνικά νησιά της, τη Χαλκιδική και τις παραλίες με τα καταγάλανα νερά, οι οποίες αποτελούν πόλο έξης για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Γνωρίζετε όμως, ότι σε κάποιες από τις παραλίες τις Ελλάδας έχουν υπάρξει ναυάγια, τα οποία πλέον έχουν μετατραπεί σε αξιοθέατα; Και μπορεί να γνωρίζετε μερικά από αυτά, αλλά πιθανότατα να μην ξέρετε και τις 5 παραλίες με ναυάγια που θα αναφέρουμε στη συνέχεια.

 4 Ναυάγια που έχουν μετατραπεί σε αξιοθέατα!

 

1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Παραλία ναυάγιο ζάκυνθος παραλία ναυάγιο ζάκυνθος

Η λίστα μας ξεκινάει με το ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Είναι το πιο γνωστό ναυάγιο στην Ελλάδα και πιθανότατα να το γνωρίζετε ήδη. Η Ζάκυνθος, είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα και η συγκεκριμένη παραλία μάλιστα, ανήκει στις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Είναι μια πραγματικά υπέροχη παραλία, στην οποία υπάρχει το διάσημο ναυάγιο. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί, ότι πριν συμβεί το Ναυάγιο η παραλία ονομαζόταν Άη Γιώργης. Έπειτα, μετονομάστηκε σε Ναυάγιο, Πλέον έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο που αν βρεθείς στη Ζάκυνθο, αδιαμφισβήτητα πρέπει να επισκεφθείς. Οι φωτογραφίες, μιλούν από μόνες τους!

2. Ναυάγιο, Γύθειο

Ναυάγιο γύθειο Ναυάγιο γύθειο

Ταξιδεύουμε στην Ανατολική Μάνη, και κάνουμε μια στάση στο επιβλητικό Ναυάγιο που βρίσκεται στο Γύθειο. Πιο συγκεκριμένα, η παραλία Σελινίτσα είναι το μέρος στο οποίο υπάρχει. Ακόμη, το συγκεκριμένο ναυάγιο, υπάρχει από το 1981, και έχει μετατραπεί πλέον σε αξιοθέατο της περιοχής. Το πλοίο <<Δημήτριος>>, που βλέπετε και στις παραπάνω φωτογραφίες, λέγεται πως εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του λόγω οικονομικών θεμάτων που είχαν.

Δείτε επίσης: 5 Παραθαλάσσια μέρη στην Πελοπόννησο που θα λατρέψεις!

3. Ναυάγιο, Κύθηρα

Παραλίες με ναυάγια κύθηρα Παραλίες με ναυάγια κύθηρα

Στα Kύθηρα, και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Διακόφτι, υπάρχει το Ναυάγιο Norland. Είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στα Κύθηρα και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου Ναυάγιου, είναι ότι το πλοίο είναι μισοβυθισμένο, όπως θα δείτε και από τις παραπάνω φωτογραφίες. Παράλληλα, το σημείο αυτό είναι πολύ δημοφιλές μέρος για καταδύσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο λόγος που βυθίστηκε το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ότι το πλήρωμα μέθυσε και δεν πρόσεχε όσο θα έπρεπε το πλοίο!

4. Ναυάγιο, Κρήτη

Παραλία με ναυάγιο Κρήτη παραλία με ναυάγιο Κρήτη

Στη συνέχεια, ταξιδεύουμε σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, την Κρήτη, η οποία έχει και εκείνη το δικό της Ναυάγιο. Πιο συγκεκριμένα, το ναυάγιο αυτό έγινε δίπλα από το λιμάνι της Γραμβούσας το 1968. Το συγκεκριμένο ναυάγιο, έγινε διότι κόπηκε η αλυσίδα της μιας άγκυρας. Ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να το σώσει. Το πλοίο προσέκρουσε με τη μια του πλευρά και το μηχανοστάσιο πλημμύρισε. Πλέον, το συγκεκριμένο ναυάγιο, έχει γίνει ένα με το τοπίο και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Φυσικά, η αφθονία της Ελλάδας σε θάλασσες έχει ως αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει πολλά ναυάγια κατά καιρούς. Κάποια από αυτά, έχουν μετατραπεί σε τουριστικά αξιοθέατα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν γίνει ένα με το τοπίο των παραλιών αυτών. Αδιαμφισβήτητα, οι ιστορίες που υπάρχουν πίσω από αυτά τα Ναυάγια, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των τουριστών. Μπορεί να ήρθε η ώρα να δεις από κοντά ένα από αυτά, αυτό το καλοκαίρι!

No posts to display