5 Παραλίες στην Ελλάδα που αξίζει να δεις!

Σκιάθος παραλία Λαλάρια

Οι πανέμορφες παραλίες στην Ελλάδα, είναι πραγματικά παντού. Σε κάθε νησί, στη Χαλκιδική  αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδος θα συναντήσεις και από μια όμορφη παραλία με καταγάλανα νερά, που θα σε μαγνητίσει. Δεν είναι τυχαίο, που άνθρωποι από πολύ μακριά ταξιδεύουν τα καλοκαίρια στην Ελλάδα για να πάρουν λίγο από τον ήλιο και να βουτήξουν στις όμορφες παραλίες της. Το ερώτημα είναι ποιες παραλίες από όλες αυτές ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω; Παρακάτω, θα δείτε 5 παραλίες στην Ελλάδα τις οποίες αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε μια φορά στη ζωή σας.

5 Από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα!

 

1.Πόρτο κατσίκι, Λευκάδα

Πόρτο κατσίκι παραλίες στην Ελλάδα Πόρτο κατσίκι παραλίες στην Ελλάδα

Η Λευκάδα, γενικότερα έχει πάρα πολύ όμορφες παραλίες, μιας και εκεί θα συναντήσετε τους Έγκρεμνους, το Κάθισμα αλλά και τα Πευκούλια. Το Πόρτο Κατσίκι όμως, ίσως ξεχωρίζει λίγο παραπάνω. Ακόμη, η θάλασσα που θα αντικρίσετε, μοιάζει με πισίνα. Πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, και ένα τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο. Φυσικά, χρειάζεται να αναφερθεί ότι το Πόρτο Κατσίκι δεν είναι μια οργανωμένη παραλία, και ότι θα χρειαστεί να ανεβοκατέβετε αρκετά σκαλιά για να την προσεγγίσετε.

Δείτε επίσης: 4 Παραλίες στα Επτάνησα που πρέπει να επισκεφθείς!

2.Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Ναυάγιο παραλία στη Ζάκυνθο Ναυάγιο παραλία στη Ζάκυνθο

Τα Επτάνησα, έχουν ακόμη μια πανέμορφη παραλία που σίγουρα θα έχετε ακουστά. Αυτή, δεν είναι άλλη από το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Το μπάνιο στο Ναυάγιο, δε θα το ξεχάσετε εύκολα. Είναι ένα από αυτά τα τοπία, που σου κόβουν την ανάσα. Αναμφίβολα, έχει μια ταλαιπωρία μέχρι να φτάσετε εκεί, ωστόσο η θέα και η εμπειρία θα σας αποζημιώσουν.

3.Ελαφονήσι, Χανιά

Ελαφονήσι παραλίες στην Ελλάδα Ελαφονήσι παραλίες στην Ελλάδα

Θα ήταν παράλειψη, να λείπει το Ελαφονήσι από αυτή τη λίστα. Μια διάσημη παραλία, γνωστή για τη ροζ άμμο της, η οποία βρίσκεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, την Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα στα Χανιά και είναι το κάτι άλλο. Τα γαλάζια νερά, ο τεράστιος χώρος που μπορείς να βάλεις τα πράγματα σου και να απολαύσεις την παραλία, η καθαρή θάλασσα, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που πρέπει να επισκεφθείς τη συγκεκριμένη παραλία. Η άμμος, δεν είναι όσο ροζ είναι στις φωτογραφίες. Αρκετοί τουρίστες, έπαιρναν λίγη ροζ άμμο για ενθύμιο και πλέον δεν είναι τόσο έντονη. Ωστόσο, το υπόλοιπο τοπίο θα σε αποζημιώσει.

 4.Λαλάρια, Σκιάθος

Σκιάθος παραλία Λαλάρια Σκιάθος παραλία Λαλάρια

Τα Λαλάρια, είναι ίσως η πιο φημισμένη παραλία στη Σκιάθο. Αδιαμσφισβήτητα, το αξίζει. Λευκά βότσαλα, κρυστάλλινα νερά, και ο χαρακτηριστικός μεγαλοπρεπής βράχος που φαίνεται στη φωτογραφία, συνθέτουν το τοπίο. Επίσης, η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο με καραβάκι. Το γεγονός αυτό, έχει και τα θετικά του, καθώς είναι μια παραλία που πραγματικά θα απολαύσετε το μπάνιο σας χωρίς πλήθος τουριστών.

5.Σαρακήνικο, Μήλος

Σαρακήνικο παραλία Μήλος Σαρακήνικο παραλία Μήλος

Ταξιδεύουμε στις αγαπημένες Κυκλάδες, και πιο συγκεκριμένα στη Μήλο. Το Σαρακήνικο στη Μήλο, είναι μια εμπειρία ζωής. Αναμφίβολα, είναι ένα ταξίδι, και μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Σίγουρα, οι παραπάνω φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Τα νερά για άλλη μια φορά καταγάλανα και πεντακάθαρα. Επίσης, το τοπίο είναι κάτι παραπάνω από μαγευτικό. Είναι μια από τις παραλίες που πρέπει να μπει στη λίστα σου.

Δείτε επίσης: Οι 5 καλύτερες παραλίες στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής!

Η λίστα τελειώνει εδώ; Όχι, φυσικά. Οι παραλίες της Ελλάδος θα μπορούσαν να αποτελούν βιβλίο ολόκληρο, και όχι απλώς ένα άρθρο. Για αυτό μην αργείτε, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και ξεκινήστε την εξερεύνηση τους.

No posts to display