4 Παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείς!

νερά Διάπορος

Η Χαλκιδική αποτελεί τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό όλων όσοι μένουν στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι είναι ένας προορισμός με πολλές επιλογές αλλά σίγουρα αυτό που τραβάει ιδιαίτερα τους επισκέπτες είναι οι παραλίες της. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένες παραλίες της Χαλκιδικής που ξεχωρίζουν!

Πράγματι, οι θάλασσες της Χαλκιδικής δε γίνεται να απογοητεύσουν κανένα επισκέπτη, αλλά υπάρχουν κάποιες που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Ανακάλυψε 4 παραλίες της Χαλκιδικής που πρέπει να επισκεφθείς!

4 Παραλίες στη Χαλκιδική που δεν πρέπει να χάσεις!

 

1. Αιγιοπελαγίτικα- Ποσείδι

Αιγιοπελαγίτικα Ποσείδι

Η παραλία Αιγιοπελαγίτικα στο Ποσείδι αποτελεί μια από τις καλύτερες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Ξεχωρίζει για τα καταγάλανα νερά της και για την ψιλή της άμμο. Είναι μεγάλη σε έκταση και είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της, ενώ σε άλλα μπορείς να πας μόνος με την ομπρέλα σου. Ενδείκνυται για μια οικογενειακή εξόρμηση αλλά όχι μόνο. Αν είσαι ρομαντικός, μην παραλείψεις να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στο Αιγιοπελαγίτικα!

Δες επίσης: 5 Καλοκαιρινοί προορισμοί στη χερσαία Ελλάδα!

2. Καβουρότρυπες

Καβουρότρυπες παραλίες Χαλκιδικής

Οι Καβουρότρυπες είναι ίσως η πιο γνωστή παραλία του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής. Πρόκειται για κολπίσκους που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου! Ο συνδυασμός των λευκών βράχων, των γαλάζιων νερών και της καταπράσινης βλάστησης είναι μαγευτικός και ιδιαίτερος. Επειδή οι κολπίσκοι δεν είναι οργανωμένοι, καλό θα ήταν να πας έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα. Ωστόσο, σε έναν από τους κόλπους υπάρχει ένα beach bar σε περίπτωση που χρειαστείς κάτι. Η πρόσβαση δεν είναι και ότι πιο εύκολο αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Δες επίσης: 5 Νησιά της Ελλάδας που μπορείς να πας οδικώς!

3. Σάνη

Σάνη παραλία παραλίες Χαλκιδικής

Η παραλία Σάνη στη Χαλκιδική αποτελεί μια από τις πιο κοντινές παραλίες στη Θεσσαλονίκη, επομένως η πρόσβαση είναι εύκολη και γρήγορη. Η λευκή της άμμος και τα γαλάζια νερά της είναι κάτι που δε θα σε αφήσει αδιάφορο. Ακόμα, πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με όλα τα απαραίτητα επομένως δε θα χρειαστεί να κουβαλήσεις τίποτα!

Δες επίσης: 4 Συνδυασμοί νησιών για διακοπές με ιστιοπλοϊκό!

4. Διάπορος

νερά Διάπορος

Μια εντυπωσιακή και λιγότερο γνωστή επιλογή στη Χαλκιδική αποτελεί ο Διάπορος, ένα ακατοίκητο νησάκι απέναντι από τη Βουρβουρού. Τα τυρκουάζ νερά του θυμίζουν κάποιο εξωτικό μέρος που έχεις δει μόνο σε φωτογραφίες! Είναι ότι πρέπει για μια ημερήσια εξόρμηση με ένα σκαφάκι που μπορείς να νοικιάσεις από τη Βουρβουρού και να φτάσεις εύκολα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο δίπλωμα. Με το σκάφος μπορείς να επισκεφθείς πολλές παραλίες και να κάνεις μια στάση όπου σου αρέσει. Αν λοιπόν σου αρέσουν οι εκδρομές τότε η επίσκεψη του Διάπορου με βάρκα σίγουρα θα αποτελέσει μια εμπειρία που θα θέλεις να επαναλαμβάνεις κάθε χρόνο!

No posts to display