5 Πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας

Μεγάλο Πάπιγκο ορεινά χωριά

Μπορεί η νησιωτική Ελλάδα να είναι γνωστή παγκοσμίως αλλά και τα βουνά της χώρας μας δεν πάνε πίσω. Μάλιστα, υπάρχουν μερικά υπέροχα ορεινά χωριά που ενδείκνυνται για εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι γραφικά και ατμοσφαιρικά.

Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε αναζήτηση του επόμενου προορισμού σου για το Σαββατοκύριακο τότε ένα χωριουδάκι επάνω σε βουνό είναι ότι πρέπει! Ανακάλυψε 5 πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας!

5 Γραφικά χωριά που πρέπει να επισκεφθείς!

 

1. Περτούλι

Ελάτη Περτούλι

Το Περτούλι είναι ένα γραφικό ορεινό χωριού του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1100 μέτρων και ξεχωρίζει για τα πετρόχτιστα σπίτια του. Όπως καταλαβαίνεις, το χιόνι στο Περτούλι δεν είναι κάτι σπάνιο. Μάλιστα, υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο που μπορείς να επισκεφθείς αν είσαι λάτρης του σκι και άλλων χειμερινών δραστηριοτήτων.

Δες επίσης: Όμορφες διαδρομές σε φαράγγια στην Ελλάδα

2. Παλαιός Άγιος Αθανάσιος- Ορεινά χωριά

Παλαιός Άγιος Αθνάσιος

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν σίγουρα συμβάλλει σε αυτό. Ωστόσο, και το χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν έχει την ομορφιά τους καθώς διαθέτει μια παραδοσιακή αρχιτεκτονική και προσφέρει νόστιμο φαγητό αλλά και όμορφα καταλύματα για τους επισκέπτες.

Δες επίσης: 4 Εκδρομές στην Ελλάδα για όσους αγαπούν την πεζοπορία!

3. Πάπιγκο

Μεγάλο Πάπιγκο ορεινά χωριά

Τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου είναι όλα τους πανέμορφα και το καθένα έχει το χαρακτήρα του. Από τα πιο αγαπητά όμως αποτελούν το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο. Βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων, στις πλαγιές του όρους Τύμφη. Αποτελούν μια τέλεια επιλογή αν θέλεις να απολαύσεις φυσική ομορφιά αλλά και δραστηριότητες, μιας που η περιοχή προσφέρει πολλές, όπως rafting ή πεζοπορίες.

Δες επίσης: 4 Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

4. Μακρινίτσα

Μακρινίτσα ορεινά χωριά

Τα χωριά του Πηλίου είναι όλα ένα κι ένα. Από τα πιο δημοφιλή όμως είναι η Μακρινίτσα, η οποία είναι γνωστή και ως μπαλκόνι του Πηλίου, χάρη στη θέα που προσφέρει. Η Μακρινίτσα βρίσκεται πολύ κοντά στο Βόλο και αποτελεί το ιδανικό ορεινό χωριό για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να πιούν τον καφέ τους σε μια γραφική πλατεία χωριού αλλά και να απολαύσουν την πεντανόστιμη πηλιορείτικη κουζίνα.

Δες επίσης: 5 Καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί για ζευγάρια

5. Δημητσάνα- Ορεινά χωριά

χιονισμένη Δημητσάνα

Η ορεινή Αρκαδία αποτελεί έναν χειμερινό προορισμό που πολλοί αγαπούν και η Δημητσάνα είναι μάλλον το πιο γνωστό από τα χωριά. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων, στις πλαγιές του όρους Μαινάλου, οπότε μην ξεχάσεις να πάρεις το πιο χοντρό μπουφάν σου αν την επισκεφθείς το χειμώνα. Η Δημητσάνα έχει πλούσια ιστορία αλλά και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, αφού τα σπίτια είναι πετρόχτιστα και πολύ παραδοσιακά, στοιχεία που την καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ορεινά χωριά.

No posts to display