5 Υπέροχοι ορεινοί προορισμοί που πρέπει να δεις!

καταρρακτες Ολυμπος

Υπάρχουν μερικοί ορεινοί προορισμοί στη χώρα μας, την Ελλάδα, άξιοι θαυμασμού, που έχουν να σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Θα σου αναφέρω ενδεικτικά τους αγαπημένους μου 5 για να τους ανακαλύψεις και εσύ και να βρεθείς σε τόπους ονειρικούς.

Οι διακοπές δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι με τη θάλασσα, αλλά ενδείκνυνται για για τους χειμερινούς μήνες όπου θα δεις χιονισμένα τοπία, θα ζεσταθείς στη θαλπωρή ενός τζακιού και θα περπατήσεις σε καταπράσινα μονοπάτια. Ας δούμε μερικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείς!

5 Πανέμορφοι ορεινοί προορισμοί που πρέπει να γνωρίσεις!

 

Πήλιο  – Πανέμορφοι ορεινοί προορισμοί

Πηλιο

Το Πήλιο βρίσκεται στον Νομό Μαγνησία, δίπλα από την όμορφη πόλη του Βόλου. Εκεί θα βρεις πανέμορφους καταπράσινους τόπους αλλά και θαλάσσιους προορισμούς. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό αφού συνδυάζει άψογα βουνό και θάλασσα και συνθέτει έτσι έναν τόπο που όλοι πρέπει να γνωρίσουμε.

Νυμφαίο – Γραφικός παραδοσιακός οικισμός

Νυμφαιο

Το Νυμφαίο έχει επισήμως χαρακτηριστεί ως ”Διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός” και αν δεν το έχει ποτέ επισκεφτεί πρέπει να αναθεωρήσεις. Ο πέτρινος οικισμός, τα λιθόστρωτα σοκάκια και η γοητεία μιας άλλης εποχής, σε ταξιδεύουν στο παρελθόν σε μια εικόνα που σε συναρπάζει.

Μπορείς να δεις ακόμα Οι 7 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Ζαγοροχώρια – Ορεινοί προορισμοί που κρύβουν μαγεία

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια στέκονται αγέρωχα και σε περιμένουν να τα επισκεφτείς και να δεις τη φύση μέσα από μια άλλη σκοπιά. Στην υπάρχουν 46 οικισμοί με πιο γνωστούς το μικρό Πάπιγκο, η Βοβούσα, το Ελατοχώρι, η Αρίστη, η Βίτσα και το Μονοδένδρι.

Λουτρά Αγκίστρου Σερρών – Χαλάρωση και ομορφιά της φύσης

λουτρα Αγκιστριου Σερρων

Στα λουτρά του Αγκίστρου Σερρών θα βρεις το Βυζαντινό Χαμάμ του Αγκίστρου που χρονολογείται στο 950 μ.Χ.. Οι πηγές της περιοχής θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Μπορείς έπειτα να επισκεφτείς τα γύρω χωρία ή να πας στην πόλη των Σερρών για καλό φαγητό και διασκέδαση.

Όλυμπος – Τόπος βγαλμένος από παραμύθι

καταρρακτες Ολυμπος

Ο Όλυμπος ή αλλιώς η κατοικία των Θεών, υπόσχεται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και εξερεύνησης. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τους καταρράκτες Ορλιάς για ένα μαγικό τόπο που θα λατρέψεις. Ακόμα να επισκεφτείς τη Μονή Αγίου Διονυσίου καθώς είναι ένα από τα ιστορικά Μοναστήρια της χώρας μας.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Αυτοί οι πανέμορφοι ορεινοί προορισμοί θα σε εντυπωσιάσουν με την ομορφιά τους. Πρέπει να τους επισκεφτείς για να γνωρίσεις λίγο παραπάνω την χώρα μας και να την αγαπήσεις ακόμα περισσότερο για τους θησαυρούς που κρύβει.

Είτε αγαπάς τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς,είτε αυτούς που κρύβονται μέσα στην φύση, όλοι έχουν να σου προσφέρουν τα δικά τους οφέλη και να σου χαρίσουν γαλήνη και ηρεμία.

No posts to display