Όμορφες διαδρομές σε φαράγγια στην Ελλάδα

φαράγγι Βίκου

Η Ελλάδα, εκτός από τις θάλασσές της έχει πολλές άλλες ομορφιές. Και ένα παράδειγμα αυτών είναι και τα φαράγγια! Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας προσφέρει μερικές υπέροχες διαδρομές σε φαράγγια που κάθε λάτρης της φύσης πρέπει να περπατήσει έστω και μια φορά στη ζωή του.

Τα φαράγγια αποτελούν ένα θαύμα της φύσης και εντυπωσιάζουν με την επιβλητικότητα τους. Θα μαγευτείς από το επιβλητικό τοπίο και την πλούσια χλωρίδα! Επιπλέον, προσφέρουν τη δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, αναρρίχηση και canyoning. Ανακάλυψε λοιπόν 4 όμορφες διαδρομές σε φαράγγια στην Ελλάδα!

4 Όμορφα φαράγγια που αξίζει να επισκεφθείς!

 

Φαράγγι Σαμαριάς

φαράγγι Σαμαριάς διαδρομές σε φαράγγια

Ίσως το πιο γνωστό φαράγγι στην Ελλάδα είναι το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά της Κρήτης. Δεν είναι τυχαίο ότι δέχεται μεγάλο πλήθος επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Το μήκος της διαδρομής είναι 16 χιλιόμετρα κι αν θέλεις να το διασχίσεις όλο θα πρέπει να έχεις μαζί σου άνετα παπούτσια και υπομονή! Βέβαια, θα ανταμειφθείς για τον κόπο σου από την ομορφιά του τοπίου. Αν και η διαδρομή είναι αρκετά ξεκάθαρη, υπάρχουν και άτομα μέσα στο φαράγγι που μπορούν να κατευθύνουν όποιον έχει μπερδευτεί ή θέλει πληροφορίες.

Δες επίσης: 4 Όμορφα μέρη για διακοπές στο βουνό 

Φαράγγι Βίκου- Όμορφες διαδρομές σε φαράγγια

φαράγγι Βίκου

Αν έχεις πάει μια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια τότε το να διασχίσεις το φαράγγι του Βίκου αποτελεί το απόλυτο must. Βέβαια για να το κάνεις πρέπει να έχεις καλή φυσική κατάσταση μιας που το μήκος του είναι 20 χιλιόμετρα και χρειάζεσαι περίπου 6 ώρες. Η διαδρομή ξεκινά από το Μονοδένδρι και καταλήγει στο όμορφο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Ο ποταμός Βοϊδομάτης που διασχίσει το φαράγγι έχει πεντακάθαρα νερά και είναι ότι πρέπει για δραστηριότητες όπως το rafting.

Δες επίσης: 5 Καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί για ζευγάρια

Φαράγγι Ενιπέα

φαράγγι Ενιπέα

Το φαράγγι του Ενιπέα βρίσκεται στον Όλυμπο και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Η διαδρομή ξεκινά από τα Πριόνια και καταλήγει στο Λιτόχωρο. Ένα από τα highlights αποτελεί ο καταρράκτης του Ενιπέα που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σημείο. Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 5 ώρες.

Δες επίσης: 4 Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Φαράγγι Πάντα Βρέχει

φαράγγι Πάντα βρέχει διαδρομές σε φαράγγια

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει βρίσκεται στην Ευρυτανία και αποτελεί μια από τις διαδρομές που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε! Το ιδιαίτερο όνομα του οφείλεται στο γεγονός ότι οι κορυφές του φαραγγιού βρέχονται από νερά τα οποία πέφτουν διαρκώς με αποτέλεσμα να υπάρχει η αίσθηση ότι βρέχει. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το τοπίο που δημιουργείται είναι πανέμορφο! Η καλύτερη περίοδος για να διασχίσεις το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι το καλοκαίρι μιας και όπως καταλαβαίνεις θα βραχείς αρκετά!

No posts to display