4 Μαγευτικοί Καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας!

άμπελος σάμος

Όλοι γνωρίζουμε πόσο όμορφα και μοναδικά μέρη κρύβει η Ελλάδα. Άλλωστε, για αυτό είναι και από τους top προορισμούς για διακοπές. Εκτός από τις παραλίες για το καλοκαίρι και τα χιονισμένα βουνά για το χειμώνα,  έχουμε και πολλούς εντυπωσιακούς καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας, που περιμένουν να τους εξερευνήσεις. Πάρε, λοιπόν, μαζί σου τα απολύτως απαραίτητα και έφυγες!

Ποιοι είναι οι 4 εντυπωσιακοί καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας;

1. Επτά πηγές, Ρόδος

επτά πηγές ρόδος

Δε γίνεται να μην έχεις επισκεφθεί, έστω μια φορά το μεγαλύτερο από τα νησιά των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο. Εκεί θα βρεις αμέτρητα αξιοθέατα, γραφικά σοκάκια, μαγικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Εκτός από αυτά όμως, δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στους καταρράκτες Επτά Πηγές. Επίσης, πρέπει να περάσεις, οπωσδήποτε, μέσα από το τούνελ, καταλήγοντας σε ένα μαγικό μέρος.

Δες επίσης: Όμορφες διαδρομές σε φαράγγια στην Ελλάδα

2. Φονιάς, Σαμοθράκη

φονιάς σαμοθράκη καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας

Εάν έχεις πάει στη Σαμοθράκη, τότε ξέρεις τι πάει να πει φυσική ομορφιά. Εάν, όμως, δεν έχεις επισκεφθεί το ποτάμι του Φονιά με τους μοναδικούς καταρράκτες, τότε δε φαντάζεσαι τι έχασες. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης φτάνει μέχρι και τα 35 μέτρα ύψος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα υπέροχα γαλαζοπράσινα χρώματα του τοπίου, θα σε εντυπωσιάσουν.

Δες επίσης: 4 Προορισμοί για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εκδρομή

3. Νυδρί, Λευκάδα

καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας νυδρί Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι παγκοσμίως γνωστή για τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της. Ωστόσο, οι καταρράκτες στο Νυδρί, είναι ένας ακόμη λόγος που πολλοί ερωτεύονται αυτόν το μαγευτικό προορισμό. Θα νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ζούγκλα, ενώ στην πραγματικότητα είσαι μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Καταπράσινα φυτά και δέντρα, ψηλά πλατάνια και κρύα νερά να τρέχουν από τους βράχους. Εάν, λοιπόν, είσαι λάτρης της φύσης, τότε αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός για εσένα!

Δες επίσης: 4 Εκδρομές στην Ελλάδα για όσους αγαπούν την πεζοπορία!

4. Άμπελος, Σάμος – Καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας

άμπελος σάμος

Δες επίσης: 6 Σπήλαια στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείς!

Η Σάμος φημίζεται για το ήρεμη αύρα και τις χαλαρωτικές διακοπές που θα περάσεις με τους αγαπημένους σου. Ήξερες, όμως, ότι εκεί μπορείς να βρεις τη σπηλιά της Αμπέλου; Για να τη διασχίσεις θα πρέπει να σκύψεις. Όσο προχωράς, το φυσικό φως θα μειώνεται. Ωστόσο, μην εγκαταλείψεις. Προχώρησε λίγο ακόμα και το θέαμα από τους καταρράκτες θα σε δικαιώσει.

No posts to display