4 Λόγοι να κάνεις διακοπές στην Ελαφόνησο!

Σίμος Ελαφόνησο

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει πολλά πανέμορφα νησιά με αποτέλεσμα συχνά να μην ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις για τις διακοπές σου. Ένα νησί με απαράμιλλη ομορφιά που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς είναι η Ελαφόνησος! Εξάλλου, οι λόγοι να πας διακοπές στην Ελαφόνησο είναι πολλοί και σημαντικοί!

Η Ελαφόνησος είναι ένα μοναδικό νησί που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, μεταξύ Πελοποννήσου και Κυθήρων. Και αν και δεν αποτελεί την πιο προφανή επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές δες ποιοι είναι οι 4 πιο σημαντικοί λόγοι να κάνεις διακοπές στην Ελαφόνησο!

Ελαφόνησος: ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός!

1. Τα μαγευτικά νερά

Σίμος Ελαφόνησο

Αυτό που ξεχωρίζει πρώτο απ’ όλα στην Ελαφόνησο είναι τα μαγευτικά νερά της. Και οι πιο φημισμένες παραλίες του νησιού είναι ο Σίμος και το Σαρακίνικο. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο παραλίες που βρίσκονται δίπλα η μια στην άλλη και έχουν υπέροχα τυρκουάζ νερά και λεπτή αμμουδιά. Ικανοποιούν όλα τα γούστα μιας και διαθέτουν τόσο οργανωμένο όσο και ανοργάνωτο μέρος. Σίγουρα πρόκειται για νερά που δεν έχεις δει πολλές φορές στη ζωή σου!

Δες επίσης: Τριζόνια το μαγευτικό κρυφό νησί της Ελλάδας που δεν γνώριζες!

2. Το νόστιμο φαγητό

Ελαφόνησος ταβέρνα

Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε νόστιμο φαγητό στις διακοπές μας. Η Ελαφόνησος προσφέρει και αυτό! Φυσικά οι διακοπές σε νησί θέλουν φρέσκο ψάρι. Στην Ελαφόνησο θα βρεις πολλά μαγαζιά που έχουν φρεσκότατα ψάρια ώστε να τα απολαύσεις πίνοντας το κρασί σου. Βέβαια δε λείπουν οι επιλογές σε κρέας, σε ιταλικό αλλά και σε γλυκά. Με λίγα λόγια θα βρεις ότι ακριβώς θέλεις!

 Δες επίσης: 5 Πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Σαντορίνη!

3. Το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα

Άγιος Σπυρίδων Ελαφόνησος

Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι μια όμορφη εκκλησία στην Ελαφόνησο που σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείς. Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και διαθέτει ένα γεφυράκι που την ενώνει με το νησί. Είναι ιδιαίτερα γραφική και σίγουρα πρέπει να πας μια βόλτα να τη δεις μια μέρα που θέλεις να κάνεις κάτι άλλο εκτός από το να πας στη θάλασσα.

Δες επίσης: 5 Οικονομικά νησιά για low budget διακοπές

4. Η ευκολία πρόσβασης και οι οικονομικές διακοπές

Ελαφόνησος λιμάνι

Μπορεί να έχουμε συνδυάσει τις διακοπές στο νησί με μια μικρή ταλαιπωρία στην πρόσβαση, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για την Ελαφόνησο! Μπορείς να μεταβείς πολύ εύκολα με καραβάκι από την Πούντα, δρομολόγιο που κοστίζει ελάχιστα και διαρκεί 10 λεπτά. Επίσης, πολλά δρομολόγια γίνονται καθημερινά, επομένως δε θα δυσκολευτείς να μπεις σε κάποιο. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της Ελαφονήσου είναι ότι ενδείκνυται ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλο budget να διαθέσεις. Συγκεκριμένα, τα κόστη διαμονής και διατροφής είναι λογικά. Μάλιστα, μπορείς να κάνεις camping και να μειώσεις κι άλλο τα έξοδα σου!

Δες υπέροχες εικόνες από το νησί για να πάρεις μια πρώτη γεύση στο βίντεο παρακάτω:

No posts to display