6 Λίμνες της Ελλάδας για χειμερινές διακοπές!

λίμνη κερκίνη

Είτε φυσικές είτε τεχνητές, οι λίμνες είναι πάντα εντυπωσιακές και η ομορφιά τους αποτελεί πηγή ηρεμίας και έμπνευσης για τους επισκέπτες τους. Ως χώρα έχουμε πανέμορφους προορισμούς με λίμνες που αξίζει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου.

Ειδικά για τον χειμώνα, το να συνδυάσεις διακοπές με το υδάτινο στοιχείο είναι εξαιρετική λύση. Και αυτό γιατί θα απολαύσεις μοναδικά τοπία και θα μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες εκεί πέρα. Παρακάτω θα σου προτείνουμε 6 μέρη για να πας διακοπές τον χειμώνα που έχουν και λίμνη!

 6 Ελληνικές λίμνες για διακοπές τον χειμώνα!

 

1. Λίμνη Πλαστήρα

λίμνη πλαστήρα

Από τις πιο εντυπωσιακές λίμνες της Ελλάδας είναι η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα στη Θεσσαλία. Είναι μια πολύ καλή τοποθεσία για να συνδυάσεις εκδρομούλες στη Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, δύο όμορφες πόλεις που είναι πολύ κοντά στη λίμνη.

Στη λίμνη μπορείς να κάνεις και πολλές δραστηριότητες όπως ιπασσία, τοξοβολία, θαλάσσιο ποδήλατο και καγιάκ. Και όλα αυτά απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα του μέρους.

Δες επίσης: 5 Εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

2. Λίμνη Κερκίνη

λίμνη κερκίνη

Η Κερκίνη έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και θεωρείται από τους κορυφαίους υγροτόπους και οικοτουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Είναι παράδεισος για όσους αγαπάνε τα ζώα καθώς η λίμνη συγκεντρώνει πάνω από 300 διαφορετικά είδη πουλιών, ενώ εκεί ζει και ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών στην Ελλάδα.

Αξίζει να επισκευτείς και το όρος Κερκίνη με τα πολλά δάση του και τα αγριολούλουδα. Συνδύασε μια χειμερινή απόδραση στη λίμνη Κερκίνη με ημερίσιες εκδρομές σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη!

Δες επίσης: 4 Εκδρομές στην Ελλάδα για όσους αγαπούν την πεζοπορία!

3. Πρέσπες – Λίμνες για διακοπές τον χειμώνα!

πρέσπες

Οι Πρέσπες δικαίως χαρακτηρίζονται ως υδάτινος παράδεισος. Η γαλήνια ομορφιά με το καταπράσινο τοπίο και τα κρυμέννα νησάκια θα σε μαγέψει. Μια βόλτα με τις μαρκόσθενες βαρκούλες είναι ιδανική αρχή για να πάρεις μια πρώτη γεύση από το ονειρικό αυτό μέρος.

Δες επίσης: Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα!

4. Λίμνη Βόλβη

λίμνη βόλβη

Για τους φυσιολάτρεις η Λίμνη Βόλβη είναι must χειμερινός προορισμός. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό υδροβιότοπο με σπάνια ομορφιά.

Ημερήσιες εκδρομές, σαββατοκύριακα, διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, ζευγάρια, παρέες, οικογένειες, μοναχικοί περιπατητές, λάτρεις αθλητικών δραστηριοτήτων, αναζητητές της ηρεμίας και της χαλάρωσης, καλοφαγάδες, εναλλακτικοί, φυσιολάτρες: όλοι θα βρούνε αυτό που ζητάνε!

Δες επίσης: 4 Προορισμοί στην Ελλάδα για μήνα του μέλιτος!

5. Λίμνη Πετρών

λίμνη πετρών

Μια λίμνη με επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είναι η Λίμνη Πετρών. Ειδικά τον χειμώνα με τις παγωμένες όχθες και την ελαφριά ομίχλη, το τοπίο είναι απίστευτο. Αξίζει να περπατήσεις ολόγυρα της λίμνης και να παρατηρήσεις κάθε μεριά της. Βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από τη πόλη του Αμυνταίου!

Δες επίσης: 6 Οικονομικοί προορισμοί στην Ελλάδα!

6. Ορεστιάδα – Λίμνες για χειμερινές διακοπές!

ορεστιάδα

Τέλος, καλή επιλογή για χειμερινές διακοπές είναι και λίμνη Ορεστιάδα ή αλλιώς λίμνη της Καστοριάς. Έχει πλούσια πανίδα και είναι πολύ γραφική. Μπορείς να την απολαύσεις σε μια χαλαρή πεζοπορία, πίνοντας το καφεδάκι σου πλάι της, είτε μέσα από αυτή. Μερικοί τολμηροί μάλιστα επιλέγουν και τη χειμερινή κολύμβηση σε αυτή!

Είναι το στολίδι της Καστοριάς, ένα μέρος αναψυχής και άπειρου κάλλους!

No posts to display