Οι 5 καλύτερες παραλίες στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής!

Παραλίες πρώτο πόδι χαλκιδικής

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, ακούμε συχνά να λένε. Όμως ισχύει το ίδιο και για τις παραλίες της; Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μάθετε για παραλίες στην Κασσάνδρα, δηλαδή στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζοντας την ανάγνωση θα δείτε πληροφορίες για μερικές πανέμορφες παραλίες στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής, που πιθανότατα δε γνωρίζετε. Και αν νομίζετε πως τις ξέρετε όλες, πάντα υπάρχουν κρυμμένα διαμαντάκια που μπορεί να μην έχετε επισκεφθεί.

Μαγευτικές Παραλίες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – 1ο ποδι

1. Κατεργόπετρα, Σίβηρη

Παραλία κατεργόπετρα σίβηρη Παραλία κατεργόπετρα Σίβηρη Γνώριζες ότι η παραλία της Σίβηρης είχε βραβευτεί με μπλε σημαία; Αν όχι το μαθαίνεις τώρα. Σε περίπτωση λοιπόν που πας στη Σίβηρη, προτίμησε να δεις την πλευρά που δεν έχει Beach Bar και θα σοκαριστείς με την παραλία. Ειδικότερα η Κατεργόπετρα, είναι μια παραλία στην άκρη της Σίβηρης. Είναι ουσιαστικά ένας μικρός κόλπος, που συνηθίζουν να επισκέπτονται οι ντόπιοι και να κάνουν το μπάνιο τους. Πάρε την πετσέτα σου, μια μπύρα και πάνε το απόγευμα να δεις το ηλιοβασίλεμα σε αυτή την πανέμορφη παραλία. Στη Σίβηρη επίσης, μπορείς να βρείς και θαλάσσια σπορ!

Δείτε επίσης: 5 Καλοκαιρινοί προορισμοί στη χερσαία Ελλάδα!

2. Γλαρόκαμπος, Πευκοχώρι

Παραλία γλαρόκαμπος πευκοχώρι Παραλία γλαρόκαμπος πευκοχώριΈνας πραγματικός παράδεισος με κρυστάλλινα νερά είναι και ο γλαρόκαμπος στο πευκοχώρι Χαλκιδικής. Είναι μια από τις παραλίες στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής που αξίζει την επίσκεψη σας και με το παραπάνω. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, το τοπίο γραφικό και πολλοί αναφέρουν πως είναι η πιο όμορφη παραλία στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Οι εικόνες βέβαια μιλάνε και από μόνες τους.

Δείτε επίσης: 5 Top προορισμοί για διακοπές χωρίς πλοίο!

3. Άφυτος, Παραλία Αφύτου

Παραλία πρώτο πόδι άφυτος Παραλία πρώτο πόδι άφυτοςΜια ακόμη πεντακάθαρη παραλία με καταγάλανα νερά που θα συναντήσετε στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής είναι και η παραλία της Αφύτου. Η παραλία αυτή έχει οργάνωση, έχει ξαπλώστρες και beach bar. Η θέα που θα συναντήσετε θα σας κόψει την ανάσα. Η συγκεκριμένη, είναι μια από τις καλύτερες που θα συναντήσετε στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής αδιαμφισβήτητα!

Δείτε επίσης: 4 Μικρά νησιά για μοναδικές διακοπές!

4. Ξενία, Παλιούρι – 1ο πόδι Χαλκιδικής

Παραλία ξένια παλιούρι Παραλία ξένια παλιούρι

Μαγευτική θάλασσα, καθαρή και οργανωμένη. Η συγκεκριμένη παραλία στο Παλιούρι, είναι μια από τις παραλίες της Χαλκιδικής, που ειδικότερα αν τη συναντήσετε χωρίς πολύ κόσμο θα την ερωτευτείτε ακόμη παραπάνω. Προτιμήστε αν υπάρχει η δυνατότητα, να κάνετε εκεί μπάνιο τον Ιούνιο. Θα ήταν ιδανικό, καθώς δε θα έχει τόσο κόσμο. Οι παραπάνω φωτογραφίες αναμφίβολα αναδεικνύουν την ομορφιά της.

Δείτε επίσης: 5 Οικονομικά νησιά για low budget διακοπές

5. Χρυσή Ακτή, Πευκοχώρι

Παραλία Χρυσή Ακτή Πευκοχώρι Παραλία Χρυσή ακτή πευκοχώρι

Κλείνουμε τη λίστα μας με μια ακόμη παραλία που ανήκει στο Πευκοχώρι. Η αλήθεια είναι ότι το Πευκοχώρι έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Για αυτό και υπάρχουν δυο σε αυτή τη λίστα. Όσο αφορά τη Χρυσή Ακτή συγκεκριμένα, η παραλία είναι πολύ καθαρή και προσεγμένη. Δεν έχει πολλές πέτρες, και έτσι μπορείτε να απολαύσετε τη χρυσή αμμουδιά ανενόχλητοι. Ακόμη, αν την επισκεφθείτε, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει οργάνωση στην παραλία.

Δείτε επίσης: 5 Κορυφαία ελληνικά νησιά για camping το καλοκαίρι!

Φυσικά, η παραπάνω λίστα δεν περιλαμβάνει όλες τις όμορφες παραλίες στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Μπορείτε να εξερευνήσετε την Κασσάνδρα και να συναντήσετε πολλές όμορφες παραλίες και κρυμμένα διαμάντια που θα κάνουν το μπάνιο σας μαγευτικό. Η επόμενη εξόρμηση σας περιμένει, μην αργείτε!

No posts to display