Οι 6 καλύτερες παραλίες στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής!

Παραλίες δεύτερο πόδι Χαλκιδικής

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Αλλά σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής έχει; Η αλήθεια είναι ότι ειδικότερα στις παραλίες στη Σιθωνία Χαλκιδικής, κρύβονται μερικά διαμαντάκια που ίσως δε γνωρίζεις. Θα βρείτε παραλίες με καταγάλανα νερά, μικρούς γραφικούς κόλπους, όμορφα beach bar, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Παρακάτω, θα βρεις 6 παραλίες στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς!

6 μαγικές παραλίες στη Σιθωνία!

 

1.Παράδεισος

Παράδεισος παραλία Σιθωνία Παράδεισος παραλία Σιθωνία

Το όνομα της συγκεκριμένης παραλίας μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς η συγκεκριμένη παραλία είναι ένας πραγματικός κρυμμένος παράδεισος. Ένας μικρός, ονειρεμένος κολπίσκος με καταγάλανα νερά. Κάτι που ήδη θα έχετε διαπιστώσει, κοιτώντας τις παραπάνω φωτογραφίες. Τη συγκεκριμένη παραλία, θα τη συναντήσετε περίπου 6 χιλιόμετρα πριν τη Σάρτη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο Παράδεισος, ανήκει στο σύμπλεγμα των Καβουρότρυπων, το οποίο θα δείτε παρακάτω. Όμως χρειάζεται να γίνει μια ξεχωριστή αναφορά, καθώς αρκετοί δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη παραλία!

Δείτε επίσης: Οι 5 Καλύτερες παραλίες στο 1ο πόδι Χαλκιδικής!

2.Καρύδι

Καρύδι παραλία Χαλκιδική Καρύδι παραλία Χαλκιδική

Το Καρύδι, είναι μια πολύ δημοφιλής παραλία στη Βουρβουρού με όμορφα γραφικά βραχάκια και με χρυσαφένια άμμο. Θα διαπιστώσετε πως είναι ρηχή, με πεντακάθαρα νερά και γενικότερα αρκετά εντυπωσιακή. Αν την επισκεφθείτε σε high season, ίσως σας δυσκολέψει να βρείτε μέρος!

Δείτε επίσης: 5 Εξωτικές παραλίες στη Χαλκιδική που θα σε μαγέψουν

3.Φάβα

Φάβα παραλία Χαλκιδική Φάβα παραλία Χαλκιδική

Αν αναζητάτε μια όμορφη, καθαρή και ήσυχη παραλία τότε η αναζήτηση για εσάς σταματάει εδώ. Η Φάβα είναι μια ακόμη παραλία από τη Βουρβουρού, η οποία αξίζει να αναφερθεί. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν μερικές ήσυχες στιγμές σε μια καθαρή παραλία με καταγάλανα νερά. Αδιαμφισβήτητα, μια όαση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Δείτε επίσης: 4 Μικρά νησιά για μοναδικές διακοπές!

4.Καβουρότρυπες

Καβουρότρυπες δεύτερο πόδι Χαλκιδικής Καβουρότρυπες δεύτερο πόδι Χαλκιδικής

Οι Καβουτρότρυπες, είναι απλά μοναδικές. Η σύνθεση των βράχων στη συγκεκριμένη παραλία, δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο. Στις Καβουρότρυπες, τις οποίες θα βρείτε στη Σάρτη, μπορείτε να διαλέξετε τόσο χώρο για να απλώσετε μόνοι σας τις πετσέτες σας, όσο και ξαπλώστρες για να κάτσετε κάπου πιο οργανωμένα.

Δείτε επίσης: 5 Top προορισμοί για διακοπές χωρίς πλοίο!

5.Τριστινίκα

Τριστινίκα παραλία Σιθωνία Τριστινίκα παραλία Σιθωνία

Κλείνουμε με μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά στην Τορώνη της Σιθωνίας, η οποία αδιαμφισβήτητα έχει μια θέση στη συγκεκριμένη λίστα. Εκεί, θα αντικρίσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της Χαλκιδικής. Μπορείτε φυσικά, να κάτσετε με τη δική σας ξαπλώστρα. Παράλληλα όμως, εκεί θα βρείτε και το πολύ γνωστό Ethnik Beach Bar.

6. Διάπορος (Όλες οι παραλίες)Διάπορος παραλίες Χαλκιδικής Διάπορος παραλίες Χαλκιδικής

Φυσικά, η λίστα αυτή θα ήταν ελλιπής αν δεν υπήρχε μέσα ο Διάπορος. Ο Διάπορος, είναι ένα μαγικό νησάκι απέναντι από τη Βουρβουρού. Αν επισκεφθείτε το Διάπορο, θα δείτε ότι πραγματικά, μοιάζει με ένα εξωτικό νησί, πολύ μακριά από τη Χαλκιδική. Τα κρυστάλλινα ,ζεστά, νερά του σε συνδυασμό με το μαγευτικό τοπίο που θα συναντήσεις εκεί, θα σε κάνουν σίγουρα να επιστρέφεις εκεί ξανά και ξανά. Οι πιο διάσημες παραλίες που θα συναντήσετε εκεί, είναι τα γαλάζια νερά (Blue Lagoon), ο Κρυφτός και η Μυρσίνη. Ωστόσο, λίγη σημασία έχει σε ποια παραλία θα πάτε, καθώς ένα είναι σίγουρο. Ότι όπου και αν πάτε θα μαγευτείτε!

Δείτε επίσης: 5 Οικονομικά νησιά για low budget διακοπές

Οι παραπάνω παραλίες, είναι μερικές μόνο από τις όμορφες οάσεις γαλάζιου που υπάρχουν στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να τις εξερευνήσετε!

No posts to display