Τα 4 καλύτερα Ιαματικά Λουτρά της Ελλάδας!

ιαματικά λουτρά πόζαρ

Η Ελλάδα, όπως θα ξέρεις ήδη, είναι από τις χώρες που διαθέτουν πολλά ιαματικά λουτρά. Αυτό συμβαίνει, διότι, συνδέονται άμεσα με την υγεία μας και μπορείς να τα επισκεφθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Πλέον, προτιμώνται και για άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα για την ακμή, για δερματίτιδα, έκζεμα, εγκαύματα ή ψωρίαση. Δες, λοιπόν, ποια είναι τα 5 καλύτερα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας!

Ποια είναι τα 6 καλύτερα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας;

1. Λουτρά Πόζαρ, Αριδαία

 πόζαρ

Εάν δεν έχεις επισκεφθεί τα λουτρά Πόζαρ, τότε σίγουρα τα έχεις ακουστά. Το νερό που αναβλύζει έχει 37 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία και εκεί θα αντικρίσεις ένα μοναδικό τοπίο, που συνδυάζει τη φύση με τα καυτά νερά. Υπάρχουν και εσωτερικές πισίνες, ωστόσο θα σου πρότεινα να επισκεφθείς την εξωτερική, καθώς είναι πιο όμορφη εμπειρία.

Δες επίσης: Τα 5 Ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα!

2. Λουτρά Αιδηψού

λουτρά αιδηψού

Τα λουτρά Αιδηψού βρίσκονται στο νομό Εύβοιας. Έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη λουτρόπολη στην Ελλάδα. Εκεί υπάρχουν ιαματικές θερμές πηγές, οι οποίες αναβλύζουν μέσα από τη θάλασσα. Θα βρεις εκεί περισσότερες από 80 πηγές, οι οποίες μπορούν να θεραπεύσουν δερματικές παθήσεις, γυναικολογικά προβλήματα κ.α.

Δες επίσης: 5 Εντυπωσιακά Σπήλαια στην Ελλάδα!

3. Λουτρά των Μεθάνων

λουτρά μεθάνων

Τα λουτρά Μεθάνων θα τα βρεις στους πρόποδες ενός όρους στη Τροιζηνία και είναι από τα πιο γνωστά λουτρά της χώρας. Το πρώτο υδροθεραπευτήριο δημιουργήθηκε το 1912, ενώ το 1917 άνοιξε το μεγαλύτερο από αυτά, που λειτουργεί μέχρι και σήμερα

Δες επίσης: 4 Μαγευτικοί Καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας!

4. Λουτρά Σμοκόβου

ιαματικά λουτρά σμοκόβου

Δες επίσης: Όμορφες διαδρομές σε φαράγγια στην Ελλάδα

Τα λουτρά Σμοκόβου είναι πραγματικά μια πανέμορφη εμπειρία. Βρίσκεται 35 χλμ. νοτιοδυτικά από την Καρδίτσα, σε υψόμετρο μόλις 450 μέτρα. Υπάρχουν 4 γνωστές πηγές από την εποχή του Αλή Πασά, οι οποίες καταλήγουν στα λουτρά του Σμοκόβου. Η μέση τιμή θερμοκρασίας των λουτρών είναι οι 36 βαθμοί Κελσίου, ενώ έχεις την επιλογή να κάνεις σάουνα, χαμάμ, μασάζ, να χρησιμοποιήσεις το γυμναστήριο.

No posts to display