Ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

Παλαιός Παντελεήμονας ημερήσιες εκδρομές Θεσσαλονίκη

Μπορεί τώρα που χειμωνιάζει να μαζευόμαστε περισσότερο στο σπίτι μας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να κάνεις μερικές κοντινές εκδρομές. Αν μένεις στη Θεσσαλονίκη τότε υπάρχουν μερικές ημερήσιες εκδρομές που θα σου αρέσουν πολύ και θα σε κάνουν να ξεφύγεις!

Πράγματι, μια σύντομη εξόρμηση είναι μια τέλεια ιδέα για να ανανεωθείς και να σπάσεις τη ρουτίνα σου. Ανακάλυψε λοιπόν 4 ημερήσιες εκδρομές που μπορείς να κάνεις από τη Θεσσαλονίκη!

4 Κοντινοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη για εκδρομή!

 

Λουτρά Πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ

Κοντά στην Αριδαία βρίσκονται τα Λουτρά Πόζαρ, τα οποία αποτελούν την τέλεια εξόρμηση για χαλάρωση. Πρόκειται για ιαματικά λουτρά με θερμοκρασία περίπου 37 βαθμούς Κελσίου που μετά το μπάνιο νιώθεις άλλος άνθρωπος! Εκτός από τα εξωτερικά λουτρά υπάρχουν και εσωτερικές ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες στις οποίες μπορείς να κάνεις μια κράτηση. Μετά τη χαλάρωση ολοκλήρωσε την ημερήσια εκδρομή σου με φαγητό αφού τα χωριά της περιοχής, όπως είναι η Όρμα, φημίζονται για το νόστιμο φαγητό τους.

Δες επίσης: 4 Χειμερινοί προορισμοί για διακοπές στην Ήπειρο!

Παλαιός Παντελεήμονας

Παλαιός Παντελεήμονας ημερήσιες εκδρομές Θεσσαλονίκη

Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ότι πρέπει αν θέλεις να επισκεφθείς ένα γραφικό μέρος κοντά στη Θεσσαλονίκη. Τοποθετημένος στις πλαγιές του Ολύμπου, με πέτρινα σπίτια και γραφικά πλακόστρωτα στενά, είναι η τέλεια ημερήσια εκδρομή καθώς απέχει λίγο περισσότερο από μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Αφού κάνεις μια βόλτα στο χωριό, η οποία δε θα σου πάρει πολύ μιας και είναι μικρό, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σε κάποια ταβέρνα και στη συνέχεια ένα καφεδάκι συνοδευμένο με γλυκό.

Δες επίσης: 5 Μαγευτικοί προορισμοί για διακοπές τον χειμώνα στην Ελλαδα!

Βόλος

Βόλος ημερήσιες εκδρομές Θεσσαλονίκη

Ο Βόλος είναι μια πανέμορφη πόλη που φημίζεται για τα τσιπουράδικα της! Είναι λοιπόν ότι πρέπει για μια ημερήσια εκδρομή από τη Θεσσαλονίκη αν δε σε ενοχλεί η οδήγηση, καθώς απέχει 2 ώρες και κάτι. Μια μέρα αρκεί αν περιοριστείς μόνο στην πόλη του Βόλου κι όχι στα χωριά του και στο Πήλιο. Αν πας από νωρίς αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απολαύσεις τον καφέ σου στην όμορφη παραλία του Βόλου, που αποτελεί το κέντρο συνάντησης. Από νωρίς όμως μπορείς να ξεκινήσεις τα τσίπουρα που συνοδεύονται από τους πεντανόστιμους μεζέδες. Έτσι, θα έχεις κάνει την τέλεια εκδρομή για το Σάββατο ή την Κυριακή σου!

Δες επίσης: 4 Υπέροχοι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Καστοριά

Καστοριά λίμνη πάπιες

Η Καστοριά αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για εκδρομές μικρής διάρκειας. Σε απόσταση λίγο λιγότερο από 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη, πρόκειται για έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφθείς αν δε το έχεις ξανακάνει. Αυτό που κάνει την πόλη τόσο όμορφη είναι η λίμνη, κατά μήκος της οποίας εκτείνονται καφετέριες και ταβέρνες. Αξίζει να επισκεφθείς το Σπήλαιο του Δράκου που βρίσκεται μέσα στην πόλη και αποτελεί ένα από τα πιο προσεγμένα σπήλαια.

No posts to display