4 Γραφικά χωριά για αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη!

νυμφαίο

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει, αλλά η όρεξη για εκδρομές και αξέχαστες αποδράσεις δε θα σβήσει ποτέ. Η Ελλάδα έχει αμέτρητες ομορφιές, που αξίζει να τις εξερευνήσουμε και να μάθουμε τους κρυφούς θησαυρούς της. Το Love-Greece, σου ετοίμασε μια λίστα με 4 γραφικά χωριά για αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ετοίμασε τα πράγματα σου και ετοιμάσου για αξέχαστες εκδρομές με τα αγαπημένα σου άτομα!

Ποια είναι τα top γραφικά χωριά για αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη;

1. Παλαιός Παντελεήμονας

παλαιός παντελεήμονας χωριά για αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο προορισμό στις πλαγιές του Ολύμπου. Εκεί θα βρεις ένα τοπίο γεμάτο με οξιές, τεράστια πλατάνια και καστανιές. Απέχει, περίπου, 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και αξίζει να περπατήσεις ανάμεσα στα γραφικά πέτρινα σπιτάκια και στα καλντερίμια του χωριού. Επίσης, μόλις 20 χλμ. μακριά, βρίσκεται το Λιτόχωρο και το Φαράγγι του Ενιπέα, που αξίζει να επισκεφθείς και να απολαύσεις τους πανέμορφους καταρράκτες.

Δες επίσης: 4 Χωριά σε βουνό για μοναδικές αποδράσεις!

2. Ελατοχώρι

ελατοχώρι

Πρόκειται για ένα υπέροχο χωριό με θέα τον Όλυμπο και υψόμετρο 1,000 μέτρα. Το συγκεκριμένο χωριό ξεχωρίζει για την άγρια ορεινή φύση του, αλλά και για τα μοναδικά τοπία. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες, που το επιλέγουν όλο το χρόνο σαν ιδανικό προορισμό για εκδρομές.

Δες επίσης: 4 Προορισμοί για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εκδρομή

3. Νυμφαίο – Χωριά για αποδράσεις κοντά τη Θεσσαλονίκη

νυμφαίο χωριά για αποδράσεις κοντά τη Θεσσαλονίκη

Ίσως, από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που εκατοντάδες τουρίστες το επισκέπτονται συνεχώς. Βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του όρους Βίτσι, σε ύψος 1,350 μέτρα. Η αρχιτεκτονική του και τα υπέροχα τοπία θα σε μαγέψουν. Μια βόλτα στα πλακόστρωτα στενάκια του χωριού αρκεί για να σε πείσει. Είναι ιδανικός προορισμός τόσο για χειμώνα, που έχει και χιόνια, όσο και το φθινόπωρο, που είναι γεμάτο με καταπράσινα δέντρα και λουλούδια.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφες λίμνες για αποδράσεις

4. Νάουσα

νάουσα

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας

Βρίσκεται 90 χλμ. μακριά από τη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για τους ομορφότερους προορισμούς της Μακεδονίας. Εκεί θα βρεις παραδοσιακές γειτονιές, οινοποιία, αξιοθέατα, αλλά και χιονοδρομικά κέντρα σε μικρή απόσταση. Επίσης, αξίζει να θαυμάσεις το ποτάμι της Αραπίτσας να διασχίζει την πόλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπέροχα καταπράσινα τοπία με μικρούς καταρράκτες.

No posts to display