5 Εντυπωσιακά Σπήλαια στην Ελλάδα!

σπήλαιο των λιμνών

Είναι γνωστό, πως η Ελλάδα έχει αμέτρητες ομορφιές. Ποτάμια, λίμνες, παραλίες, βουνά, αλλά και σπήλαια. Εάν μέχρι τώρα, δε είχες επισκεφθεί κάποιο, τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την ομορφιά τους. Έχουν να σου προσφέρουν κάτι πολύ ξεχωριστό και όμορφο, που σίγουρα θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή. Για αυτό, το Love-Greece σου προτείνει τα 5 πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ελλάδα, που σίγουρα θα σε μαγέψουν!

Ποια είναι τα 5 πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ελλάδα;

1. Το Σπήλαιο των Λιμνών

σπήλαιο των λιμνών

Το συγκεκριμένο σπήλαιο είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Εκεί μέσα θα βρεις λαβύρινθους με αμέτρητους διαδρόμους, στοές και σταλακτίτες να κρέμονται από πάνω σου. Το πιο εντυπωσιακό από όλα, όμως, είναι οι φυσικές λίμνες που σχηματίζονται σε διάφορους ορόφους του σπηλαίου. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς αυτό το μοναδικό μέρος.

Δες επίσης: 5 Μαγευτικά καλοκαιρινά roadtrips στην Ελλάδα!

2. Σπήλαιο πηγών Αγγίτη

σπήλαιο πηγών αγγίτη

Βρίσκεται στη Δράμα και είναι από τα λίγα σπήλαια, που τα διασχίζει ποτάμι. Θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο σπήλαιο στην Ελλάδα, ως προς το μήκος του. Ωστόσο, κάποιος μπορεί να επισκεφθεί μόνο τα πρώτα 500 μέτρα. Η θερμοκρασία εκεί μέσα είναι 17 βαθμοί Κελσίου, ενώ υπάρχουν παντού κόκκινοι και λευκοί σταλακτίτες.

Δες επίσης: 4 Χωριά σε βουνό για μοναδικές αποδράσεις!

3. Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

λιμνοσπήλαιο μελισσάνης σπήλαια στην Ελλάδα

Είναι, ίσως, από τα ομορφότερα τοπία και μέρη στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην Κεφαλονιά και δημιουργήθηκε όταν έπεσε ένα τμήμα της οροφής. Υπάρχει, επίσης, και τεχνητή είσοδος στο σπήλαιο, με σκαλοπάτια. Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο, αλλά και ρομαντικό προορισμό, που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστος.

Δες επίσης: 4 Εκδρομές στην Ελλάδα για όσους αγαπούν την πεζοπορία!

4. Σπήλαιο του Δράκου

σπήλαια στην Ελλάδα σπήλαιο του δράκου

Θα το βρεις στην Καστοριά και θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα σπήλαια των Βαλκανίων. Είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα συστήματα ανακύκλωσης αέρα. Επιπλέον, υπάρχει εγκατεστημένο ένα σύστημα ελέγχου της μετακίνησης των βράχων, έτσι ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για τυχόν μεταβολές.

Δες επίσης: 6 Λίμνες της Ελλάδας για χειμερινές διακοπές!

5. Σπήλαιο στη Βλυχάδα Διρού

σπήλαιο βλυχάδα διρού

Δες επίσης: Ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στον ‘Ορμο Διρού και πρώτη φορά ανακαλύφθηκε, περίπου, το 1900. Το μήκος του υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα, ενώ το μήκος των διαθέσιμων επισκέψιμων διαδρόμων είναι 3,100 μ. Από αυτά, τα 300 μέτρα είναι χερσαίοι διάδρομοι, ενώ τα υπόλοιπα είναι θαλάσσιο τμήμα, τα οποία μπορείς να τα εξερευνήσεις με βάρκα. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί οστά από ιπποπόταμους, πάνθηρες, ύαινες, λιοντάρια, ελάφια και από άλλα ζώα. Η θερμοκρασία του σπηλαίου είναι περίπου 14 βαθμοί Κελσίου, ενώ του αέρα από 16 βαθμούς, μπορεί να φτάσει και 19.

No posts to display