5 Εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας βουνό εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί

Η Ελλάδα έχει αναμφίβολα πολλούς όμορφους χειμερινούς προορισμούς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς. Ωστόσο, αν ταξιδεύεις χρόνια σίγουρα θα έχεις επισκεφθεί τους πιο γνωστούς, όπως είναι η Αράχωβα, το Μέτσοβο ή το Πήλιο. Αν λοιπόν θέλεις να δεις κάτι νέο ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, υπάρχουν μερικοί εναλλακτικοί, λιγότερο γνωστοί χειμερινοί προορισμοί.

Είτε αναζητάς μια εκδρομή με το ταίρι σου είτε με παρέα, υπάρχουν αρκετά μέρη που ενδείκνυνται για χειμώνα και δεν είναι τόσο διαδεδομένα. Δες λοιπόν ποιοι είναι οι 5 εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

5 Διαφορετικοί προορισμοί για χειμερινά ταξίδια στην Ελλάδα!

 

1. Ξάνθη

παλιά πόλη Ξάνθης

Η Ξάνθη είναι μια πανέμορφη πόλη της Θράκης που ενδείκνυται για μια διήμερη εκδρομή. Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το περίφημο καρναβάλι της Ξάνθης που την καθιστά έναν τέλειο προορισμό να επισκεφθείς τέτοια εποχή. Εκτός όμως από αυτό η Ξάνθη έχει αρκετά αξιοθέατα, με ένα από τα σημαντικότερα την Παλιά πόλη. Πρόκειται για το γραφικότερο και πιο παραδοσιακό σημείο της πόλης που αξίζει να περπατήσεις. Ο πύργος του Ρολογιού αποτελεί επίσης σήμα κατατεθέν της όμορφης Ξάνθης.

2. Ορεινή Αρκαδία

ορεινή Αρκαδία εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί

Αν σου αρέσει να βρίσκεσαι κοντά στη φύση τότε μια απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία είναι ότι χρειάζεσαι! Στα ορεινά χωριά της Αρκαδίας θα μπορείς να κάνεις τα πάντα: από το να χαλαρώσεις μπροστά στο τζάκι και να απολαύσεις ένα υπέροχο τοπίο μέχρι να επιδοθείς σε πεζοπορία και άλλες δραστηριότητες στη φύση. Ακόμα, στο χιονοδρομικό κέντρου του Μαινάλου, στην Τρίπολη, μπορείς να κάνεις σκι.

3. Τζουμερκοχώρια

Τζουμέρκα πράσινο τοπίο

Τα Τζουμέρκα είναι το βουνό της Πίνδου που ξεχωρίζει για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του. Γύρω από τα Τζουμέρκα εκτείνονται όμορφα χωριά, γνωστά και ως Τζουμερκοχώρια. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το Συρράκο, οι Καλαρρύτες, τα Πράμαντα και το Αθαμάνιο. Μερικά από αυτά είναι πλούσια σε βλάστηση ενώ άλλα είναι πετρόχτιστα και πολύ γραφικά. Όπως και να έχει τα Τζουμερκοχώρια είναι ένας ιδανικός αν και λιγότερο γνωστός χειμερινός προορισμός που πρέπει να επισκεφθείς.

4. Παλαιός Παντελεήμονας

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας βουνό εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί

Ένα γραφικό χωριό που δεν παίρνει την αναγνώριση που του αρμόζει είναι ο Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας. Τοποθετημένος σε πλαγιά του Ολύμπου, ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένας τέλειος προορισμός αν θέλεις να απολαύσεις όμορφα τοπία, χαλάρωση και ξεκούραση από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής. Ακόμα, μην παραλείψεις το υπέροχο φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες και τα καφέ.

5. Καλάβρυτα

Καλάβρυτα σιδηροδρομικός σταθμός

Τα Καλάβρυτα είναι μια κωμόπολη του νομού Αχαΐας που αποτελεί μια ιδανική διέξοδο για εσένα αν είσαι λάτρης του σκι. Στο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων μπορείς να επιδοθείς σε σκι και άλλες δραστηριότητες στο χιόνι. Εκτός όμως από αυτό, πρέπει σίγουρα να ακολουθήσεις τη διαδρομή με το ιστορικό τρενάκι, τον Οδοντωτό. Τέλος, το σπήλαιο των λιμνών αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.

No posts to display