4 Εκδρομές για rafting στην Ελλάδα

Βοϊδομάτης

Αν είσαι από εκείνους που στις εκδρομές τους θέλουν να κάνουν δραστηριότητες τότε πιθανόν να αγαπάς το rafting. Το rafting είναι μια δραστηριότητα που σε βγάζει μεν από τη ρουτίνα, χωρίς όμως να έχει τεράστιο βαθμό κινδύνου αν το κάνεις οργανωμένα και με σωστή καθοδήγηση από επαγγελματίες. Οι εκδρομές για rafting λοιπόν είναι κάτι που σίγουρα θα σου κινήσει το ενδιαφέρον!

Το rafting είναι μια τέλεια ομαδική δραστηριότητα και μια αφορμή για εξόρμηση, την οποία μπορείς να συνδυάσεις με το να γνωρίσεις ένα νέο μέρος. Δες λοιπόν 4 εκδρομές για rafting που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα!

4 Προορισμοί όπου μπορείς να κάνεις rafting!

 

1. Βοϊδομάτης- Ζαγοροχώρια

Βοϊδομάτης

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς εκδρομές και ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι προσφέρει αρκετές δραστηριότητες. Η δραστηριότητα όμως που σχεδόν κανένας που επισκέπτεται τα Ζαγοροχώρια δεν παραλείπει είναι το rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη. Είναι μια τέλεια ευκαιρία λοιπόν ειδικά αν είσαι αρχάριος, αφού το επίπεδο δυσκολίας είναι 1-2. Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα, ξεκινά από το χωριό Αρίστη και καταλήγει στο πανέμορφο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Το higlight της διαδρομής έρχεται προς το τέλος της, κάτω από το γεφύρι όπου υπάρχει ένας μικρός καταρράκτης, το πέρασμα του οποίου είναι πολύ διασκεδαστικό!

Δες επίσης: Ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

2. Εύηνος- Ορεινή Ναυπακτία

βάρκα εκδρομές rafting

Ο Ευήνος ποταμός αποτελεί μια από τις συνηθέστερες επιλογές για τους λάτρεις του rafting. Η διαδρομή μήκους 9 χιλιομέτρων ξεκινά από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Χάνι Μπανιά. Ταιριάζει σε αρχάριους αλλά και σε άτομα που έχουν ξανακάνει rafting αφού το επίπεδο δυσκολίας είναι 2. Μπορείς λοιπόν να οργανώσεις μια εκδρομή για ένα Σαββατοκύριακο με την αφορμή να κάνεις rafting στον Ευήνο, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να διανυκτερεύσεις σε κάποιον οικισμό της ορεινής Ναυπακτίας και να γνωρίσεις τις ομορφιές της!

Δες επίσης: 4 Χειμερινοί προορισμοί για διακοπές στην Ήπειρο!

3. Άραχθος- Τζουμέρκα

ράφτινγκ Τζουμέρκα

Ο ποταμός Άραχθος αποτελεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς ποταμούς στην Ελλάδα για rafting! Μάλιστα, προσφέρει διαφορετικές διαδρομές, τόσο για αρχάριους όσο και αυξημένης δυσκολίας που απευθύνονται σε πιο έμπειρα άτομα. Η διαδρομή των αρχαρίων διαρκεί περίπου 2 ώρες, ενώ των έμπειρων γύρω στις 4 ώρες. Αν θέλεις να συνδυάσεις το rafting με εκδρομή αξίζει να διαμείνεις στα Τζουμέρκα και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το επιβλητικό τοπίο και το νόστιμο φαγητό που θα σε κάνει να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου!

Δες επίσης: 5 Μαγευτικοί προορισμοί για διακοπές τον χειμώνα στην Ελλαδα!

4. Νέστος- Δράμα

ράφτινγκ βάρκα

Σε απόσταση περίπου 2 ωρών από τη Θεσσαλονίκη μπορείς να κάνεις ακόμα και μια ημερήσια εκδρομή για rafting στον Νέστο. Η μεγάλη διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες και ξεκινά από το Φράγμα Πλατανόβρυσης καταλήγοντας στο Παρανέστι της Δράμας. Μετά το rafting μπορείτε να απολαύσετε νόστιμο φαγητό στο Παρανέστι και να πάρετε το δρόμο της επιστροφής ή διαφορετικά να διανυκτερεύσετε ένα βράδυ στη Δράμα.

No posts to display