4 Εκδρομές στην Ελλάδα για όσους αγαπούν την πεζοπορία!

Δρακόλιμνη Τύμφης εκδρομές πεζοπορία

Αν είσαι τύπος που του αρέσει η δραστηριότητα τότε θα σε χαροποιήσει να μάθεις ότι υπάρχουν αρκετές εκδρομές που μπορείς να κάνεις αν αγαπάς την πεζοπορία. Έτσι, θα γνωρίσεις καλά τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας!

Πράγματι, μια εκδρομή στη φύση μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες σου και να σε αναζωογονήσει. Άσε που είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να παραμείνεις σε φόρμα! Ανακάλυψε λοιπόν 4 εκδρομές που μπορούν να κάνουν όσοι αγαπούν την πεζοπορία!

4 Εξορμήσεις αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας!

 

1. Δρακόλιμνη Τύμφης

Δρακόλιμνη Τύμφης εκδρομές πεζοπορία

Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετές δρακολίμνεις αλλά η δρακόλιμνη της Τύμφης είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή. Για να την επισκεφθείς θα χρησιμοποιήσεις ως ορμητήριο σου τα Ζαγοροχώρια και αν θες να είσαι πραγματικά κοντά το Μικρό Πάπιγκο αποτελεί την πιο βολική επιλογή. Ξεκινώντας λοιπόν το μονοπάτι από το Μικρό Πάπιγκο χρειάζεσαι περίπου 4-5 ώρες μέχρι τον τελικό προορισμό σου (ανάλογα με το ρυθμό σου). Στις 2,5-3 ώρες περίπου θα συναντήσεις το καταφύγιο, στο οποίο μπορείς να διανυκτερεύσεις αν θέλεις να σπάσεις της διαδρομή. Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας (μαζί με την επιστροφή) είναι περίπου 8-9 ώρες. Το επίπεδο δυσκολίας είναι μέτριο προς υψηλό, ενώ η σημοτοδότηση είναι σχετικά καλή.

Δες επίσης: 4 Προορισμοί για διακοπές στις αρχές φθινοπώρου!

2. Όλυμπος

πεζοπορία Όλυμπος

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας τότε σίγουρα ο Όλυμπος είναι στα πλάνα σου! Το πλεονέκτημα με τον Όλυμπο είναι ότι έχεις διάφορες επιλογές μονοπατιών, ανάλογα με τις μέρες που θα διαθέσεις, τη φυσική σου κατάσταση και την εμπειρία σου. Αν δεν είσαι σε φόρμα τότε καλύτερα να μη διακινδυνεύσεις να ανέβεις μέχρι την κορυφή του Μύτικα, που βρίσκεται στα 2918 μέτρα. Εξάλλου, πρώτα απ’ όλα είναι η ασφάλεια σου! Ακόμα, μπορείς να απευθυνθείς σε ομάδες που οργανώνουν αναβάσεις, όπου τα πράγματα θα είναι σίγουρα πιο οργανωμένα.

Δες επίσης: Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα!

3. Βάλια Κάλντα

Βάλλια Κάλντα εκδρομές πεζοπορία

Η Βάλια Κάλντα βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου, στο νομό των Γρεβενών και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δρυμούς της Ελλάδας. Μπορείς να φτάσεις οδικώς μέχρι το καταφύγιο του Μαυροβουνίου και από εκεί να ξεκινήσεις την πεζοπορία σου προς την κορυφή Φλέγγα, η οποία βρίσκεται στα 2159 μέτρα. Η διαδρομή απαιτεί μια καλή φυσική κατάσταση, ενώ στη διάρκεια της θα απολαύσεις πλούσια βλάστηση, ενώ όταν φτάσεις στην κορυφή η θέα θα σου κόψει την ανάσα!

Δες επίσης: 5 Υπέροχοι ορεινοί προορισμοί που πρέπει να δεις!

4. Μετέωρα

Μετέωρα

Τα επιβλητικά Μετέωρα προσελκύουν πολλούς επισκέπτες αλλά είχες σκεφτεί να τα γνωρίσεις μέσα από πεζοπορία; Μάλιστα, υπάρχει οργανωμένο μονοπάτι που μπορείς να ακολουθήσεις! Η εκκίνηση γίνεται από το χωριό Καστράκι και πρόκειται για ένα μονοπάτι με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, που θα διαρκέσει περίπου 4,5 ώρες. Το μονοπάτι χαρακτηρίζεται από το βραχώδες τοπίο, την πλούσια βλάστηση και φυσικά θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς μερικά από τα μοναστήρια.

No posts to display