6 Χιονοδρομικά κέντρα για τους λάτρεις του σκι

Παρνασσός χιονοδρομικό

Μια αγαπημένη εξόρμηση μας τους χειμερινούς μήνες είναι για να κάνουμε σκι, snowboard ή άλλες δραστηριότητες στο χιόνι. Φυσικά, για να μπορέσεις να απολαύσεις τις δραστηριότητες σου θα πρέπει να επισκεφθείς κάποιο από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν στη χώρα μας.

Πράγματι, η Ελλάδα έχει αρκετά οργανωμένα κέντρα όπου μπορείς να επιδοθείς σε χειμερινές δραστηριότητες. Αν λοιπόν σκέφτεσαι χιονισμένες πλαγιές έτοιμες να τις οργώσεις τότε ανακάλυψε 6 χιονοδρομικά κέντρα για τους λάτρεις του σκι!

Χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείς!

 

1. Καϊμακτσαλάν

Καϊμάκτσαλαν

Το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας- Καϊμακτσαλάν είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολυσύχναστα στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Έδεσσα ενώ το υψόμετρο του φτάνει τα 2500 μέτρα. Διαθέτει 13 πίστες για σκι και εκεί θα βρεις τον ψηλότερο αναβατήρα στην Ελλάδα. Φυσικά, αν δε θέλεις να κάνεις σκι αλλά προτιμάς να κάτσεις στη ζέστη μπορείς να το κάνεις αυτό στο σαλέ. Αν σκοπεύεις να διανυκτερεύσεις στην περιοχή μια καλή ιδέα είναι να μείνεις στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο που βρίσκεται δίπλα από το χιονοδρομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γραφικός.

Δες επίσης: 4 Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

2. Ανήλιο- Μέτσοβο

Χιονοδρομικά κέντρα Ανήλιο

Το χιονοδρομικό κέντρου Ανηλίου βρίσκεται στο Μέτσοβο και αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα της χώρας. Βρίσκεται σε ύψος περίπου 1800 μέτρων και διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα σκιέρ καθώς και 5 αναβατήρες. Εννοείται ότι στις εγκαταστάσεις θα βρεις τον απαραίτητο εξοπλισμό είτε για σκι είτε για snowboard ώστε να νοικιάσεις αν δε διαθέτεις δικό σου.

3. Σέλι

Χιονοδρομικά κέντρα Σέλι

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου αποτελεί ένα από τα παλιότερα στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων και είναι κοντά στη Βέροια αλλά και στη Νάουσα. Διαθέτει 17 πίστες, αρκετές για να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη των επισκεπτών του χιονοδρομικού κέντρου.

Δες επίσης: 5 Καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί για ζευγάρια

4. 3-5 Πηγάδια

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια βρίσκεται στο Βέρμιο του νομού Ημαθίας, σε υψόμετρο 1400 έως 2000 μέτρων. Διαθέτει 10 πίστες και μάλιστα είναι ένα από τα ελάχιστα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας με τεχνητή χιόνωση.

Δες επίσης: 4 Χειμερινοί προορισμοί για διακοπές στην Ήπειρο!

5. Φαλακρό

Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Δράμα σε υψόμετρο περίπου 1700 μέτρων. Δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες έχει συνήθως παρατεταμένη περίοδο επίσκεψης. Στο Φαλακρό θα βρεις 20 πίστες σκι αλλά και καφετέριες για να ξεκουραστείς και να απολαύσεις τη σοκολάτα και τον καφέ σου.

Δες επίσης: Ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

6. Παρνασσός

Παρνασσός χιονοδρομικό

Ο Παρνασσός αποτελεί ίσως το πιο πολυσύχναστο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1600 μέχρι 2300 μέτρων ενώ διαθέτει 21 πίστες. Αν θέλεις να μείνεις ένα Σαββατοκύριακο στην περιοχή τότε μπορείς να επιλέξεις την Αράχωβα για τη διαμονή σου.

No posts to display