Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα!

Μυστράς

Ζούμε σε μια πανέμορφη πραγματικά χώρα που έχει να μας προσφέρει μοναδικές εικόνες από εντυπωσιακά νησιά και επιβλητικά βουνά. Θα σου δείξω ποια είναι τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα, για να μπορείς να ανακαλύψεις νέα μέρη που πρέπει να δεις!

Από πασίγνωστα αξιοθέατα με απίστευτη αίγλη, όπως η Ακρόπολη, μέχρι κάποια λιγότερο γνωστά αλλά με αξεπέραστη επιβλητικότητα όπως το φαράγγι του Βίκου, όλα είναι εδώ για να τα γνωρίσεις και να εντρυφήσεις λίγο παραπάνω στην ομορφιά αυτής της χώρας.

10 κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα που πρέπει να δεις!

 

1) Ακρόπολη – Κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα

Ακρόπολη Αθήνα

Η Ακρόπολη βρίσκεται στην Αθήνα και είναι ένας λόφος ύψους 156 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 περίπου μέτρων από την επιφάνεια της πόλης. Ο Παρθενώνας είναι το μεγαλύτερο οικοδόμημα της Ακρόπολης και αποτελούν από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας μας.

2) Μετέωρα

Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι επιβλητικά και από τα πιο μοναδικά αξιοθέατα που θα συναντήσεις. Αποτελούν ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκούρους βράχους από ψαμμίτη που βρίσκονται έξω από την Καλαμπάκα. Από το 1988 αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Μπορείς να δεις επίσης 8 Μικροσκοπικά ελληνικά νησιά-παράδεισοι για να πας!

3) Φαράγγι του Βίκου

Φαράγγι του Βίκου

Το πιο γνωστό φαράγγι της χώρας μας και όχι μόνο. Η περιήγησή του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 5 ώρες, αλλά οι εικόνες που θα συναντήσεις θα σε μαγέψουν. Έχει μήκος 20 χιλιόμετρα, ενώ ξεπερνάει τα 1000 μέτρα βάθος.

4) Όλυμπος – Κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα

Καταρράκτες Ολυμπος

Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας αποτελεί και ένα διαμάντι όσον αφορά τα αξιοθέατα που μπορείς να συναντήσεις. Στους καταρράκτες του Ενιπέα θα συναντήσεις ένα μαγευτικό τοπίο ενώ την λίμνη που σχηματίζεται θα μπορείς να κολυμπήσεις. Τα νερά είναι παγωμένα βέβαια, αλλά το τοπίο θα σε αποζημιώσει!

Μπορείς να δεις εδώ 5 Υπέροχοι ορεινοί προορισμοί που πρέπει να δεις!

5) Λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα

Κοντά στο νομό Καρδίτσας, αν θέλεις να κάνεις μια εξόρμηση στη φύση και να συναντήσεις μερικά πανέμορφα τοπία, η τεχνητή λίμνη Πλαστήρια είναι ο ιδανικός προορισμός για εσένα. Συνίσταται και για ζευγάρια και για οικογένειες, αφού μπορείς να κάνεις διάφορες δραστηριότητες γύρω από αυτή.

6) Αχίλλειο – Κέρκυρα

Αχίλλειο Κέρκυρα

Το Αχίλλειο είναι μια από τις πιο γνωστές βασιλικές επαύλεις που εντυπωσιάζει με την αισθητική αλλά και με την άψογη διατήρησή της ανά τα χρόνια. Χτίστηκε το 1890 για την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας. Εκεί θα συναντήσεις πανέμορφα αγάλματα από την Ελληνική μυθολογία, μερικά γνωστά έργα του Ιταλού γλύπτη Ντομένικο Μοράνι και τον Αχιλλέα Θνήσκων του Χερτέρ που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με το μέγεθος και την επιβλητικότητά του!

Μπορείς να δεις ακόμα 5 Must ελληνικά νησιά για τους λάτρεις του φαγητού!

7) Σαντορίνη

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και όχι άδικα. Η δημιουργία της είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας ηφαιστειακής έκρηξης κατά το 1650 π.Χ.. Το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα εντυπωσιάζει, ενώ η θεωρείται από τους ιδανικούς προορισμούς για ζευγάρια και νεόνυμφους.

8) Λίνδος – Κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα

Λίνδος ρόδος

Η πόλη της Λίνδου βρίσκεται 55 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ρόδου. Αποτελεί έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο ανυπέρβλητης ομορφιάς. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από τις Δαναϊδες, κόρες του Δανού που έχτισαν ναό προς την Αθηνά.

Μπορείς να δεις επίσης Τα 6 καλύτερα νησιά για οικογενειακές διακοπές!

9) Μυστράς

Μυστράς

Ο Μυστράς βρίσκεται στη Λακωνία της Πελοποννήσου και χτίστηκε ως μια οχυρωμένη ελληνική πόλη. Αξίζει κανείς να την επισκεφτεί λόγω της ιστορίας της και της μοναδικής της τοποθεσίας.

10) Μαντείο των Δελφών

Μαντείο των Δελφών

Το μαντείο των Δελφών ήταν το σημαντικότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας. Αποτελεί ένα από τα πιο μοναδικά αξιοθέατα της χώρας μας που αντικατοπτρίζει την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την δομή και τη μοναδική γεωγραφική του θέση.

Μπορείς να δεις ακόμα 6 Οικονομικοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά και κορυφαία αξιοθέατα στην Ελλάδα που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί για να γνωρίσει καινούργιες πτυχές αυτής της εντυπωσιακής χώρας.

No posts to display