4 Μαγευτικά δάση της Ελλάδας!

δάση της Ελλάδας φολόη

Εάν μένεις στην πόλη, τότε θα έχεις συνηθίσει να βλέπεις καθημερινά το αστικό τοπίο. Συχνά, όμως, ξεχνάμε πως η Ελλάδα κρύβει πολλούς θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι και τα καταπληκτικά δάση της, που περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Ρίξε μια ματιά παρακάτω και δες για 4 εντυπωσιακά δάση της Ελλάδας, που μπορείς να επισκεφθείς και να ανακαλύψεις!

Ποια είναι τα πιο όμορφα δάση της Ελλάδας;

 

1. Δάσος της Χαϊντούς

δάσος χαϊντούς

Εάν προχωρήσεις προς τα σύνορα με τη Βουλγαρία, θα βρεις ένα παραδεισένιο δάσος στην οροσειρά της Ροδόπης, το δάσος Δρυμός ή αλλιώς Χαϊντού. Εκεί θα βρεις τεράστιες οξιές, που ξεπερνούν τα 30 μέτρα ύψος. Εκτός από τις οξιές, θα συναντήσεις πανέμορφα ρυάκια και ποτάμια, που μπορείς να εξερευνήσεις και να βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες.

Δες επίσης: 6 Λίμνες της Ελλάδας για χειμερινές διακοπές!

2. Φολόη Ηλεία

δάση της Ελλάδας φολόη

Αρχικά, έχει εξακριβωθεί πως πρόκειται για το μόνο δάσος πλατύφυλλης δρυός σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό, που πραγματικά αξίζει να πας και να το εξερευνήσεις μέχρι τελευταία σπιθαμή. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο και είναι προστατευόμενη περιοχή. Η έκταση του είναι 33.000 στρέμματα ενώ το υψόμετρο του ανέρχεται στα 688 μέτρα. Επίσης, μέσα στο παραμυθένιο δάσος θα βρεις τα ποτάμια Ερύμανθο και Ηλειακό Λάδωνα, που θα σε εντυπωσιάσουν.

Δες επίσης: Τα 5 Ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα!

3. Εθνικός Δρυμός Βίκου

εθνικός δρυμός βίκου

Σίγουρα, δεν έχεις δει κάτι τόσο παραμυθένιο όσο αυτό το δάσος. Εκεί θα βρεις ένα από τα πιο κρυστάλλινα και καθαρά ποτάμια στην Ευρώπη, τον Βοϊδομάτη. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι τουρίστες, που έρχονται στην Ελλάδα, μόνο για τέτοια τοπία. Επίσης, όπως είναι αναμενόμενο, έχει μεγάλη ποικιλία από δέντρα και φυτά, αλλά και από ζώα.

Δες επίσης: 5 Εντυπωσιακά Σπήλαια στην Ελλάδα!

4. Λίμνη Σκρα – Δάση της Ελλάδας

λίμνη σκρα

Δες επίσης: 4 Μαγευτικοί Καταρράκτες σε νησιά της Ελλάδας!

Βρίσκεται λίγο έξω από το Κιλκίς και πίστεψε με, θα πάθεις πλάκα. Το καταπράσινο δάσος, μαζί με τους τρεχούμενους καταρράκτες και την πανέμορφη γαλάζια λίμνη, σίγουρα αποτελούν ένα σενάριο από κάποιο παραμύθι. Αξίζει σίγουρα, να περπατήσεις και να εξερευνήσεις τα δρομάκια μέσα στο δάσος, καθώς και να βουτήξεις στην λίμνη.

No posts to display